iphone 6 renders 1

Productie Apple A9-chip gepland voor begin 2015

De Apple A9-chip zal begin 2015 geproduceerd worden door TSMC, aldus nieuwe geruchten. Het zou gaan om een 16nm-productieproces, waardoor Samsung een minder prominente rol krijgt.

iphone 6 renders 1Over een paar weken gaat Apple naar verwachting de iPhone 6 aankondigen. Dat toestel krijgt vermoedelijk een A8-chip, die krachtiger en energiezuiniger is. Maar ondertussen wordt bij Apple en haar toeleveranciers al gewerkt aan de volgende stappen: de productie van de A9-chip. Volgens bronnen in Azië is TSMC, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, al bezig om de productie van deze nieuwe processor te plannen. Het zou gaan om een 16nm-productieproces en het gaat begin 2015 van start.

Begin 2015 gaat de productie van start, waarbij maandelijks 50.000 wafers gemaakt kunnen worden. Aanvankelijk zou TSMC plannen hebben gehad om in het tweede kwartaal van 2015 te beginnen met de 16nm-productie. Bij de iPhone 6 is vermoedelijk gekozen voor een 20nm-proces, aldus eerdere berichtgeving van de Wall Street Journal. Het inschakelen van TSMC is een domper voor Samsung, die voorheen de iPhone-SoC’s (system on a chip) maakte. De A8-chip zal de nadruk liggen op verbeterd energiebeheer en iets verbeterde performance. Grote wijzigingen in de architectuur zijn niet doorgevoerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2014, 19:12
Categorie Geruchten
Onderwerpen a9, iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.