rollerbank-iphone-app

Rollerbank iPhone-app waarschuwt voor brommer- en scootercontroles

De Rollerbank-app voor iPhone waarschuwt wanneer er een rollerbank of andere brommer- of scootercontrole in de buurt is.

rollerbank-iphone-appMet de Rollerbank-app voor iPhone zie je precies waar de bromfietscontroles plaatsvinden. Het werkt in heel Nederland en laat op een kaartje zien waar de meldingen zijn geweest, zodat je niet in de fuik rijdt.

Lang geleden was er een iRollerbank-app voor de iPhone die nogal prijzig was (€5,49) en sinds 2010 ook niet meer is vernieuwd. Gelukkig heeft Dylan Kieft het idee weer opgepakt en een totaal nieuwe app gemaakt, die gratis te downloaden is. Rollerbank voor iPhone laat alle rolverbanken in de buurt zien, die andere gebruikers hebben doorgegeven. Dylan controleert meldingen voordat ze in de app verschijnen en gooit grappenmakers meteen uit de app. Handig is dat je ook pushnotificaties kunt instellen als er een nieuwe rollerbank in de buurt is gesignaleerd.

rollerbank iphone 2 rollerbank iphone 1

Ik probeerde de app uit op een maandagavond en zag dat de meeste meldingen zich op dat moment bevonden in Noord-Holland. Er kwam halverwege de avond ook een melding binnen van een rollerbank in Osdorp, wat op zich best een paar kilometer verderop is, maar met de scooter ben je er zo. In een witte balk onderin het scherm zouden ook reclamebanners aanwezig moeten zijn, maar die kreeg ik niet in beeld. Zelf doorgeven van een controle is trouwens een fluitje van een cent: in de lijst met meldingen zie je rechtsboven een plusje om je melding door te geven. De app legt meteen je huidige locatie vast en je hoeft alleen nog maar aan te geven of het om een rollerbank-controle, helm en brommerpapieren of een flitser gaat. Eventueel kun je ook nog de straatnaam invullen.

Rollerbank-apps is een aanrader als je graag op een opgevoerde brommer of scooter rijdt, maar ook als je – zoals ik – een niet-opgevoerde scooter hebt en liever een blokje omrijdt als er een controle is, gewoon omdat het zo’n gedoe is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2014, 21:25
Categorie Apps
Onderwerp scooter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.