iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Google omarmt ‘cookie-cutter-apps’ met nieuwe dienst

Google heeft App Inventor gelanceerd, een nieuwe tool waarmee je zonder programmeerkennis een applicatie kunt maken. De Android Market groeit in kwantiteit, maar ook in kwaliteit?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

app inventorApple heeft met meer dan 225.000 applicaties in de App Store nog een comfortabele voorsprong op andere mobiele platformen. Maar er dreigt gevaar: Google heeft namelijk vannacht de nieuwe dienst Google App Inventor gelanceerd, waarmee iedereen zonder verdere kennis een Android-applicatie kan maken. Terwijl Apple de ‘cookie-cutter-apps’ zoveel mogelijk probeert te bestrijden, omarmt Google ze met een eigen tool. Door wat te klikken en met blokken te slepen maak je een eigen applicatie. Google heeft App Inventor al getest onder scholieren en is tevreden over het resultaat

android-market-groeiDat het aantal Android-applicaties snel groeit is te zien aan de afbeelding hiernaast: een jaar geleden waren er nog geen 10.000 applicaties, afgelopen maart stond de teller op 30.000 en in mei al op 50.000 applicaties. De verwachting is dat in juli de grens van 100.000 applicaties wordt gehaald.

Met de introductie van Google’s App Inventor is de beer helemaal los: iedereen kan zonder programmeerkennis een applicatie maken met een WYSIWYG sjabloon-tool, een praktijk die Apple zoveel mogelijk probeert te bestrijden. En terwijl Apple elke applicatie eerst moet goedkeuren, kan bij Android iedereen een applicatie in de Android Market zetten. Het grote verschil is dat in de Android Market geen cent te verdienen valt: gebruikers zijn niet geneigd om te betalen voor apps of kúnnen het domweg niet omdat Google nog maar in 9 landen betaalde downloads toestaat.

Misschien is het filmpje dat Google heeft gemaakt wel illustratief voor het type applicaties dat we met App Inventor kunnen verwachten: een app die miauwt wanneer je op een plaatje van een kat tikt:

De Google’s Android Market zal ongetwijfeld over een paar maanden de App Store inhalen in aantallen apps. Maar of de gebruikers daar blij mee zullen zijn? Google heeft trouwens ook aangekondigd dat ze met een nieuw advertentieformat bezig zijn: interactieve video-ads. Dat klinkt een beetje als de interactieve video-banners van iAds…

Meef info: App Inventor

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 14:08
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen google, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.