‘Google Maps webapplicatie krijgt Streetview’

Google zal deze week Streetview-functionaliteit voor de webapplicatie van Google Maps aankondigen. Dit zegt AllThingsD's Walt Mossberg.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Street ViewGoogle is van plan om Streetview een deel te maken van de Google Maps-webapplicatie. Dit meldt AllThingsD’s Walt Mossberg. Volgens Mossberg zal Google de nieuwe functie op donderdag 4 oktober aankondigen. Google Streetview is één van de Google Maps-functies die vanaf iOS 6 niet langer vanuit de Kaarten-applicatie gebruikt kan worden, omdat Apple overgestapt is op een eigen kaartendienst. Door de functie aan de webapplicatie toe te voegen, kun je rondkijken in Google Streetview zonder dat je hiervoor een aparte app moet installeren.

Mossberg denkt ook dat Google werkt aan een eigen Maps-app, die in de App Store beschikbaar gesteld zal worden. Google hint al langer naar een Maps-applicatie, die afgelopen maand nog niet bij Apple ingediend zou zijn.

Apple’s nieuwe kaartendienst wordt niet positief ontvangen. Gebrekkige of foute informatie zou ervoor zorgen dat de getoonde kaarten in een aantal gevallen niet accuraat zijn. De kritiek leidde ertoe dat Tim Cook zich namens Apple excuseerde voor de dienst. Het is sinds de verschijning van iOS 6 alsnog mogelijk om Google Maps te raadplegen via een webapplicatie, maar deze mist op het moment nog functies zoals Google Street View.

Webapplicatie: Google Maps

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2012, 17:56
Categorieën Apple, Apps, iOS
Onderwerpen google, google maps, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.