Lockitron: huisdeur openen met iPhone 5 en 4S

Lockitron is een doosje die de draaischuif op je voordeur kan openen en sluiten, op afstand via je iPhone. Met een iPhone 4S en iPhone 5 met Bluetooth 4.0 gaat het zelfs automatisch.

lockitron fotoWat neem je mee als je de deur uitgaat? Een iPhone, een sleutelbos en een portemonnee zijn drie dingen die je minimaal op zak moet hebben. In de toekomst hoef je nog maar één voorwerp op zak te hebben, want voor betalingen kan je straks op steeds meer plekken je smartphone gebruiken en voor de huissleutels is er de Lockitron. De Lockitron is een apparaat dat je aan de binnenkant van de voordeur vastmaakt. Het openen en sluiten doe je op afstand via je smartphone. Dat betekent dat je op afstand de deur kunt openen als vrienden op bezoek komen. Maar mooier nog: als je zelf met zware tassen bij de voordeur aankomt hoef je je iPhone niet eens uit je zak te halen.

Via Bluetooth 4.0 herkent de Lockitron dat jij in de buurt bent. Extra sleutels aan vrienden of familie geven is niet nodig, want zij kunnen via een sms-bericht ook zorgen dat de deur opengaat. Dat is ook de oplossing als je met een lege batterij thuiskomt: je moet dan nog wel even een vriend optrommelen die via zijn telefoon een sms’je stuurt.

lockitron appDe Lockitron kan over een bestaande draaischuif op je deur worden aangebracht, al zal dat niet bij iedereen gaan werken. De sluiting maakt via Wi-Fi verbinding met internet en dankzij gebruik van Bluetooth 4.0 hoef je maar eenmaal per jaar de batterijen te vervangen. Andere smartphones zoals die met Android-besturingssysteem zijn in principe ook geschikt om de deur te openen, maar daarbij zul je wel handmatig op een knop op het scherm moeten drukken, omdat er vaak geen Bluetooth 4.0 in zit. Bij de iPhone 4S en de iPhone 5 is dat wel het geval. Je kunt ook zien wanneer anderen in je huishouden (bijvoorbeeld de kinderen) thuis zijn gekomen.

Voordat je een bestelling plaatst heb je nog een halfjaar om na te denken. De Lockitron komt namelijk pas in maart 2013 in de winkel. Je kunt al wel een pre-order plaatsen voor 150 dollar. In mei 2011 schreven we ook al over de Lockitron. Toen zou het apparaat met NFC gaan werken en zou tussen de 300 en 500 euro gaan kosten. De plannen zijn wat omgegooid en de prijs is verlaagd, maar helemaal zeker dat het er komt zijn we nog steeds niet. Er zijn minimaal 1.000 mensen nodig die een pre-order plaatsen, om het project te laten doorgaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2012, 22:44
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.