Google Latitude-app voor iPhone korte tijd in de App Store

Google Latitude verscheen als app korte tijd in de Japanse App Store. Met de applicatie kun je je locatie tracken en doorgeven aan anderen.

latitudeDe officiële Google Latitude-app voor de iPhone verscheen vannacht korte tijd in de Japanse App Store. Maar voordat de app massaal gedownload kon worden, was Latitude alweer verdwenen. Waarschijnlijk heeft Google de app per ongeluk live gezet, waarbij ze nu een moment afwachten om de officiële aankondiging te doen. Google Latitude is een dienst waarbij je je locatie naar anderen kunt zenden. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je met meerdere mensen naar een evenement gaat en ziet waar de auto’s van de anderen zich bevinden. Je bepaalt zelf aan wie je je locatie bekendmaakt en wanneer.

Je kunt ook met de app zien of er vrienden in de buurt zijn, zodat je kunt afspreken. Eventueel kan de app op de achtergrond je locatie blijven draaien. Op zich is dat geen nieuwe functionaliteit, want met de niet-officiële apps Latitudie (€1,59) en PlaceTrack (€1,59) kan het ook. Maar het feit dat Google nu toch zelf weer met native apps bezig gaat, schept hoop op meer diensten die standaard op de iPhone gaan werken: Google Maps Navigation bijvoorbeeld. Dat is in Nederland al wel beschikbaar op Android-toestellen, maar nog niet op de iPhone.

google latitude screens

Google Latitude is overigens al wel gewoon in de mobiele browser te gebruiken, maar daarbij ontbreekt het automatisch bijwerken van je locatie op de achtergrond. Afgelopen mei vertelde Google dat ze overwogen om een native iPhone-applicatie te maken, die bij de lancering van iOS 4.0 beschikbaar zou komen. Dan zou immers de noodzakelijk achtergrondfunctie ook te gebruiken zijn in iOS. Maar later wekte Google de indruk dat er niet meer aan een native app werd gewerkt, omdat Apple die toch niet zou goedkeuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2010, 10:42
Categorie Apple
Onderwerpen google, latitude, locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.