iPhone Dev Team toont untethered jailbreak iOS 4.2.1 (jailbreak)

MuscleNerd van het iPhone Dev Team heeft bekend gemaakt dat het team beschikt over een werkende methode om iOS 4.2.1 untethered te jailbreaken op de 3e en 4e generatie iDevices. In dit artikel kun je daarnaast lezen over een mogelijke baseband downgrade voor de iPhone.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Unieke handtekeningen in CydiaMuscleNerd van het iPhone Dev Team heeft bekend gemaakt dat het team beschikt over een werkende methode om iOS 4.2.1 untethered te jailbreaken op de 3e en 4e generatie iDevices. Momenteel kunnen alleen de iPhone 3G, iPhone 3GS (met de oude bootrom) en de 2e generatie iPod touch (MB-model) untethered gejailbreakt worden met behulp van redsn0w 0.9.6 op de laatste firmwareversie.

Untethered jailbreaken van iOS 4.2.1

De methode van het iPhone Dev Team is een alternatief voor een methode waar @comex aan werkt. Comex heeft aangegeven dat nieuws over zijn methode nog minstens een week op zich zal laten wachten. De methode van het iPhone Dev Team maakt gebruik van de kernel van iOS 4.2beta3. Als de methode van het iPhone Dev Team uitgebracht wordt, zou je moeten beschikken over de unieke handtekening (SHSH-gegevens) van iOS 4.2beta3. Als je voor iOS 4.2beta3 de voor jouw toestel unieke handtekening van een firmware op hebt geslagen via Cydia, zal deze over het algemeen ook automatisch je unieke handtekening voor iOS 4.2beta3 hebben opgeslagen. Het is echter waarschijnlijk dat het iPhone Dev Team zal wachten met het uitbrengen van de hack om te zien wat de methode van Comex oplevert.

Downgraden van de iPhone baseband (unlock)

iPhone baseband downgrade?Ondertussen werkt het iPhone Dev Team nog aan een methode die het mogelijk zou kunnen maken om de baseband (modemfirmware) van de iPhone te downgraden, die de nadelen van de meest recente iPhone 3G en iPhone 3GS unlock weg zou kunnen nemen. Het is nog niet duidelijk of het downgraden van de baseband ook daadwerkelijk zal slagen en op welke termijn een op deze methode gebaseerde tool beschikbaar zou kunnen worden gesteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2011, 7:23
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 3, jailbreak, unlock, untethered

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.