Google laat ontwikkelaars losse Chrome-apps voor iOS uitbrengen

Google heeft software uitgebracht waarmee ontwikkelaars Chrome-apps naar iOS en Android kunnen brengen

ChromeGoogle heeft speciale software beschikbaar gesteld waarmee ontwikkelaars web-apps voor Google Chrome eenvoudig kunnen omzetten naar applicaties voor iOS en Android. Dat heeft Google bekendgemaakt op haar ontwikkelaarsblog. Het gaat om een zogeheten developer preview van de Apache Cordova-software die nog niet definitief is. Hiermee kunnen ontwikkelaars met behulp van webstandaarden CSS, HTML en JavaScript apps voor iOS en Android maken. De nieuwe apps zouden op alle platformen moeten werken, zo is de gedachte.

Begin december doken er al berichten op dat Google begin dit jaar een toolkit uit zou brengen waarmee het omzetten van web-applicaties mogelijk zou worden. De losstaande Chrome-apps voor iOS en Android bieden meer mogelijkheden dan web-applicaties zoals toegang tot bepaalde hardwarefuncties van een apparaat. Daarnaast biedt de toolkit ook ondersteuning voor zogeheten API’s die bijvoorbeeld het ontvangen van pushberichten mogelijk maken.

Google wilde zich aanvankelijk vooral richten op Windows, maar het omzetten naar mobiele platformen bleek eenvoudiger te zijn dan het bedrijf eerder dacht.

Via 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2014, 19:43
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen chrome, google, ios 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.