Google+ iOS-app maakt automatische fotobackups in volledige resolutie

Google+ heeft een vernieuwde iPhone-app, waarmee je foto's in volledige resolutie kunt backuppen. Ook kun je voortaan locaties op de kaart zien.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

google-plus-backup-cameraGoogle heeft de Google+ app een update gegeven. Je kunt voortaan foto’s in volledige resolutie uploaden naar je online opslagruimte. Dat is handig voor mensen die Google+ gebruiken voor het maken van backups van foto’s. Er gaat niets meer van de fotokwaliteit verloren als Google+ de foto naar je online opslagruimte schiet. De functie werkt overigens alleen in iOS 7. Installeer je de app op een toestel met oudere iOS-versie, dan zal het ontbreken. Een andere vernieuwing is de Locations-weergave, waarbij je je locatie met anderen kunt delen en daarna kunt zien waar anderen zijn. Dit lijkt op Apple’s Zoek mijn vrienden-functie, maar met een verschil: in Zoek mijn vrienden moet je handmatig vrienden toevoegen, terwijl je in Google+ al meteen tientallen vrienden in je kringen hebt.

Je kunt de kaart filteren, zodat je mensen uit bepaalde Google-kringen wel of niet ziet. Dat klinkt eng (“Waaah! Het is Google, dus nu kan iedereen zien waar ik ben!”) maar je krijgt een duidelijke pop-up met het verzoek of je je locatie wilt delen. Toen ik vervolgens op de kaart rondkeek, was er maar één persoon die de locatie deelde en dat was iemand waarmee ik ooit Google Latitude had uitgeprobeerd. Je weet wel: Google Latitude, de locatie- en incheckdienst waar Google in augustus 2013 mee is gestopt en die samen met Google Local aan de kant werd gezet.

Heb je veel buitenlandse vrienden, die wel eens overschakelen op talen die jij niet kent, dan kun je de berichtjes en reacties nu meteen laten vertalen. De Google+ app is ook qua design iets aangepast voor iOS 7, wat vooral te zien is aan de notificatiebalk. Tenslotte zijn er nog wat bugfixes en performance-verbeteringen doorgevoerd, zodat de app weer een tijdje mee kan.

We zagen op het moment van schrijven nog geen nieuwe gebruikersrecensies in de App Store, het enige wat we aanvankelijk te zien kregen waren oude recensies uit 2011 waarin flink wordt geklaagd over de app: hij crashte te vaak, berichten werden afgekapt, of er was niemand online. Pas wanneer je verder bladert zie je dat de beoordelingen gaandeweg steeds positiever worden. Maar de hamvraag hoeveel mensen nou actief en uit vrije wil op Google+ rondhangen, daarover wil Google niet al teveel uitspraken doen.

Downloaden: Google+ (gratis, universeel, iOS 6.0+)

google-plus-locatie-delen-1 google plus locatie delen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2013, 10:55
Categorieën Accessoires, Apple
Onderwerpen google, google plus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.