Marvin ebooklezer viert verjaardag met gratis iPhone- en iPad-app

De ebook-app Marvin is tijdelijk gratis vanwege de 1-jarige verjaardag. Ook is er een gratis Marvin Free Edition verschenen.

marvin ipadMarvin is een ebook-app die geliefd is bij een kleine, maar groeiende groep fans. Precies een jaar geleden verscheen de app en dit wordt gevierd met een nieuwe, universele uitvoering van de app die er eenvoudiger uitziet en is aangepast voor iOS 7. Naast de betaalde Marvin-app waarmee je meerdere boeken kunt lezen is er nu een Marvin Free Edition, bedoeld voor het lezen van één boek tegelijk. Wat maakt Marvin anders dan andere ebook-apps? Nou, bijvoorbeeld de kunstmatige intelligentie die erin is toegepast. Marvin analyseert de boeken en helpt je om leuke weetjes over de auteur, de karakters, plaatsen en evenementen te ontdekken. Het gaat om meer dan alleen de tekst: je kunt intelligent zoeken naar aanvullende content op internet, zoals artikelen, reviews en video’s.

Lees je een boek met een ingewikkelde hoeveelheid personages, dan kun je in de app een karaktersamenvatting laten samenstellen. Die verschijnen als aparte ePubs in de app. Je kunt ook automatisch een woordenlijst laten samenstellen, van woorden die je in het woordenboek hebt opgezocht. Dat laatste is bijvoorbeeld handig als je boeken in een vreemde taal leest, waarbij je regelmatig even moet checken wat de vertaling is. De woordenboeken zijn online en offline te raadplegen.

Marvin lijkt dus vooral geknipt voor mensen die meer willen dan even een boekje lezen, maar actief met een boek aan de slag willen gaan. Je kunt sorteren, filteren en groeperen, zelfs op aantallen woorden. Marvin leest ook metadata van Calibre in en kan allerlei boeken in ePub-formaat aan. Het enige wat niet werkt, is het importeren van de boeken die via de iBookstore hebt gekocht. Extra thema’s voor de app kun je kopen voor €0,89 per stuk. Om bestaande Marvin-gebruikers te helpen met de overstap naar de nieuwe apps is de betaalde Marvin-app tijdelijk gratis. Snel toeslaan dus. Een tutorial helpt je met de overstap van oud naar nieuw.

Downloaden: Marvin (tijdelijk gratis, normaal €2,69, universeel, iOS 5.0+)
Ook verkrijgbaar: Marvin Free Edition (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2013, 11:36
Categorie Apps
Onderwerpen ebook, financieel, ing bankieren, mobiel bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.