Hangouts iPhone app

Google Hangouts-app voor Chrome nu ook op Mac beschikbaar

De Google Hangouts-app voor Chrome werkt nu ook op de Mac. Eerder kon je Hangouts alleen via een Chrome-extensie gebruiken.

De Chrome-app voor Google Hangouts is nu ook geoptimaliseerd voor OS X, wat betekent dat je hem op de Mac kunt gebruiken. Dat is goed nieuws voor Mac-gebruikers die de Chrome-browser niet gebruiken: zij kunnen de app draaien zonder dat er een extra browser op de achtergrond openstaat.

Hangouts was al langer op de Mac beschikbaar, maar in de vorm van een Chrome-extensie. Chats kwamen rechtsonder op het scherm te staan, waar je op kon klikken om berichten te lezen. Omdat het ging om een extensie, moest je de browser altijd open laten staan om er gebruik van te maken. Dat bleek al snel onhandig als je via Hangouts wil chatten, maar Safari of Firefox als hoofdbrowser gebruikt.

Hangouts Mac

Hangouts was er al langer in de vorm van een Chrome App, die je draait zonder dat er een browser openstaat. Deze app was echter alleen op Windows, Linux en Chrome OS te gebruiken. Daar komt met de nieuwe update verandering in: de Hangouts Chrome-app is er ook voor OS X.

De indeling van de Hangouts-app komt Mac-gebruikers wellicht bekend voor. Je hebt aan de linkerzijde een lijst van je chats, met aan de rechterkant de geopende discussie. Precies: net als in de Berichten-app. Google heeft over Hangouts echter een eigen Material Design-sausje gegoten, waardoor de app een grote, groene balk bovenin heeft.

Je kunt de nieuwe Hangouts-applicatie downloaden vanuit de Chrome App Store. Daarvoor heb je Google Chrome wel nodig. Heb je de app eenmaal opgestart? Dan kun je de browser meteen weer afsluiten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2015, 11:15
Categorie Apps
Onderwerpen google, hangouts

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.