iphone-6s-kleuren

Is er nog ruimte voor een 16GB iPhone in 2015?

Apple zou van plan zijn om de 16GB iPhone te vervangen. Daar is het anno 2015 hoog tijd voor, want apps en iOS-updates worden steeds groter.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

iphone-6-gold-backVolgens nieuwe geruchten is Apple van plan om geen 16GB-versie meer van de iPhone 6s en 6s Plus aan te bieden. Dat zou voor het eerst zijn, maar wie zit er anno 2015 nog op een iPhone met deze geheugenlimiet te wachten?

De geruchtenmolen over de iPhone 6s en 6s Plus begint inmiddels goed op gang te komen. Niet alleen zou Apple de nieuwe modellen al in augustus onthullen, maar komt er ook een wijziging in de modellen die ze aanbieden. Geniet nog maar van de keuze uit 16GB, 64GB en 128GB aan intern geheugen, want die tijd lijkt voorbij.

Hoog tijd voor een upgrade?

Volgens Trendforce vervangt Apple de 16GB iPhone met de komst van de iPhone 6S (Plus) namelijk door een 32GB-model. Dit is een opslagcapaciteit die we voor het laatst zagen bij de iPhone 5s. Wat dit voor invloed heeft op de prijs van het goedkoopste model, is nog niet duidelijk. 128GB blijft overigens gewoon het maximum.

De belangrijkste vraag is natuurlijk of we hier rouwig om moeten zijn. Een opslagcapaciteit van 16GB is erg weinig, zeker als je nagaat dat apps steeds groter worden en dus meer ruimte innemen. Daarnaast worden de updates voor het iOS-besturingssysteem er ook niet kleiner op. Dit leverde ten tijde van iOS 8 al problemen op voor 16GB-gebruikers. Door dit model simpelweg te schrappen hoeft Apple er ook geen rekening meer mee te houden.

Lees ook: Hoeveel opslagruimte nodig op de iPhone: 16GB, 32GB, 64GB of 128GB?

Aan de andere kant is het jammer dat Apple stopt met 16GB. Het was een relatief goedkope manier om een iPhone in huis te halen en het is nog steeds een populaire opslagcapaciteit voor mensen die een tweedehands iPhone willen kopen. Door slim gebruik te maken van streamingdiensten en cloudopslag kom je een heel eind met de beperkte geheugencapaciteit. De ervaring leert wel dat 32GB soms al aan de krappe kant is, zeker als je een iPhone als belangrijkste middel gebruikt om je onderweg te vermaken met games en films.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2015, 9:10
Categorie iDevices
Onderwerpen gerucht, opslagcapaciteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.