Google geeft voortaan realtime weersinfo in iPhone-browser

Google heeft voor mobiele gebruikers een nieuwe functie: realtime weersinformatie wanneer je in de browser zoekt naar 'weather'. Je taal moet op Engels ingesteld zijn.

Google-Weather-iPhoneGoogle heeft mobiele gebruikers vanaf vandaag iets nieuws te bieden: wie in de zoekfunctie van zijn mobiele browser ‘weather’ intikt krijgt een webapp te zien, die het weerbericht aangeeft. De webapp houdt rekening met je huidige locatie en toont de temperatuur, luchtvochtigheid, windsterkte en een vooruitzicht voor de komende vier dagen. Met een schuifbalkje kun je zien hoe het weer in de loop van de dag gaat veranderen. Deze schuifbalk kijkt de volgende 12 uur vooruit. De nieuwe weer-webapp is te zien in browsers die HTML5 ondersteunen.

Alleen dan is er namelijk een live locatiefunctie beschikbaar. De locatie wordt bepaald op basis van de gps-ontvanger in je telefoon of (in het geval van de iPod touch) op basis van driehoeksmeting via Wi-Fi. De functie werkt op iOS-apparaten en Android-toestellen, maar nog niet op Blackberry 6 en andere platformen die nog geen browser hebben die volledige HTML5 ondersteunen.
Je kunt in de webapp ook je locatie wijzigen om de weersverwachting voor een andere stad op de wereldbol te zien.

Mocht je de weersinformatie niet te zien krijgen, zorg dan via Instellingen, Algemeen, Internationaal, Taal dat je taal op Engels is ingesteld. Via hetzelfde instellingenscherm dien je ook Regionotatie op Engels > Verenigde Staten in te stellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2011, 10:08
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen google, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.