Google geeft iPhone-zoekpagina een nieuw uiterlijk

Google heeft de iPhone-zoekpagina in Safari een ander uiterlijk gegeven. Je krijgt nu tabs te zien die je kunt uitklappen en er zijn mobiele zoekfilters, plus de mogelijkheid om apps te starten.

google mobiele siteGoogle is bezig om de iPhone-geoptimaliseerde versie van de zoekwebsite een nieuw uiterlijk te geven. Sinds zaterdag is de website voorzien van tabbladen, die je kunt uitklappen met een pijltje ‘more’. Met de mobiele website kun je nu extra zoekfilters toepassen, zoals zoeken op kaarten of shopping. Ook is er de mogelijkheid om direct apps te starten, zoals Gmail, Reader en Buzz. Met de wijzigingen probeert Google de zoekpagina meer in lijn te brengen met de mobiele app die ze al hebben.

Het kan gebeuren dat je de nieuwe zoekpagina nog niet te zien krijgt als je in Safari naar google.com gaat. Google rolt dit soort wijzigingen vaak stapsgewijs uit. Toch zijn er ook Nederlandse gebruikers die de nieuwe zoekpagina al te zien krijgen, zo blijkt uit het screenshot dat tipgever Matthijs ons stuurde:

google-zoekpagina

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2011, 16:36
Categorieën Apple, iOS
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.