President Obama krijgt iPad 2 met Poolse films

President Obama heeft een iPad 2 gekregen van de Poolse minister-president. De iPad 2 was gevuld met Poolse meesterwerken en films, zoals The Cathedral en City of Ruins.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

obama ipadPresident Obama is bezig met een Europese tour, met als een van de tussenstops: Polen Bij dergelijke staatsbezoeken is het gebruikelijk dat er geschenken worden uitgewisseld en het leek de Poolse minister-president Donald Tusk wel een goed idee om een iPad 2 te geven. Die heeft Obama al, maar deze Poolse iPad was wel heel bijzonder: hij was gevuld met allerlei Poolse meesterwerken.

Op de iPad 2 staat onder andere de film ‘The Cathedral‘ van Tomasz Bagiński, die een paar jaar geleden een Oscar-nominatie kreeg. Ook staat ‘City of Ruins‘ erop, een digitaal nagemaakt luchtpanorama van Warschau, dat in de Tweede Wereldoorlog bijna geheel werd verwoest. Verder kreeg president Obama de videogame ‘The Witcher 2’, die in Polen is gemaakt. Die kan de president nog niet op zijn iPad te spelen, maar van voorganger ‘The Witcher‘ is wel een iPhone-versie te krijgen. De game is gemaakt door one2tribe en wordt in de App Store uitgegeven door Chillingo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2011, 16:56
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.