Google-gebruik in Siri gehalveerd door iOS 6

Siri maakt 50% minder gebruik van zoekopdrachten bij Google, sinds iOS 6 werd ingevoerd. Piper Jaffray testte Siri met iOS 5 en iOS 6 en zag een verbetering in resultaten.

apple-siri-iphoneHet gebruik van Siri is door de invoering van iOS 6 gehalveerd in vergelijking met iOS 5. Dat blijkt uit tests met de spraakassistent van Apple. Siri maakt bij het opzoeken van informatie half zo vaak gebruik van Google-diensten als in iOS 5. Toen Piper Jaffray afgelopen juni Siri testte, werd bij 60 procent van de zoekopdrachten gebruik gemaakt van informatie van Google. In iOS 6 is Apple erin geslaagd om de gebruikers minder vaak door te leiden naar Google. Momenteel wordt maar 30 procent van de zoekopdrachten via Siri opgehaald via Google.

Dat heeft vooral ermee te maken dat Google Maps niet langer in iOS 6 aanwezig is. Momenteel gaat 23 procent van de resultaten via Apple Maps. Het gebruik van Yelp en Yahoo nam ook iets toe. Gene Munster, een bekende analist als het om Apple-voorspellingen gaat, vindt dat de maatregelen negatief voor consumenten zijn omdat zijn bedrijf vindt dat Apple Maps kwalitatief minder is dan Google Maps.

Piper Jaffray keek ook naar de accuraatheid van Siri en ontdekte dat er achter de schermen verbeteringen zijn gedaan. Voorheen begreep Siri 89 procent van de gesproken opdrachten, nu is dat 91 procent. Maar juist begrijpen wil nog niet zeggen dat de vraag ook correct wordt beantwoord. In iOS 5 was dat bij 76 procent van de Siri-verzoeken het geval, in iOS 6 steeg het naar 77 procent.

piper-jaffray-siri gebruik

Verder vergeleken de analisten de kwaliteit van Siri met die van Google Now. Siri bleek iets betere resultaten te leveren. Ze bleken ongeveer even goed in het verstaan van gesproken commando’s. Siri begreep 91% van de vragen correct, Google Now zat op 88%. Siri gaf vervolgens in 77% van de gevallen het juiste antwoord en Google Now in 75% van de gevallen. Siri blijkt vooral sterk als het om lokale zoekopdrachten en systeemopdrachten (bijvoorbeeld het opstarten van de muziek-app). Google Now doet het beter met navigatie en ophalen van informatie van elders.

Afgelopen juni kreeg Siri nog een onvoldoende van Piper Jaffray. “Het is een loterij als je Siri gebruikt”, beweerde Gene Munster nog. “Ze hebben plannen om concurrerend te zijn, maar dat gaat wel een paar jaar duren”. Het is dus verrassend, dat Apple er in een halfjaar al is geslaagd om de verwachtingen te overtreffen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2012, 16:30
Categorie iOS
Onderwerpen google, Siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.