Robot Dragonfly: iPhone-bestuurbare robotlibelle met camera

De Robot Dragonfly is een iPhone-bestuurbare robotlibelle met ingebouwde camera en gps-ontvanger.

Robot DragonflyDe Robot Dragonfly is een robot ter grootte van ongeveer je handpalm, die je rond kunt laten vliegen met behulp van een bijbehorende iPhone-applicatie. Een ingebouwde camera zorgt ervoor dat je op hoge plekken kunt kijken en foto’s kunt maken vanuit een ander perspectief. De Robot Dragonfly heeft vier vleugels die zo snel heen en weer wapperen, dat hij net als een helikopter op zijn plek kan blijven hangen.


De makers van de Robot Dragonfly zijn van plan om een SDK beschikbaar te stellen. Hiermee kunnen ontwikkelaars hun eigen applicaties ontwerpen voor de robotlibelle. Het zou hierdoor mogelijk zijn om bijvoorbeeld een racespel te ontwikkelen waarin twee vliegmachines het tegen elkaar opnemen. De locatie van de Robot Dragonfly kan namelijk met behulp van een ingebouwde gps-ontvanger ook in de gaten worden gehouden.

Je kunt de Robot Dragonfly nog niet gewoon in de winkels kopen, maar geïnteresseerden kunnen op crowdfundsite Indiegogo geld doneren om de libelle in huis te halen. Voor 129 dollar (inclusief verzendkosten) krijg je de meest standaard versie in juli jouw kant opgestuurd. Het project is inmiddels wel al geslaagd: de makers hoopten op 110.000 dollar, maar zitten nu al tegen de 800.000 aan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.