Google experimenteert met nieuw zoekscherm voor iPad en andere tablets

Google is bezig om een nieuw zoekscherm voor tablets uit te proberen. De indeling is iets anders dan gebruikelijk en het Google-logo met veel o's is verdwenen. Ook zijn een aantal opties uit de zijbalk verschoven naar onder het zoekvak.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

google-zoekenGoogle is bezig om een nieuw zoekscherm voor Google Search uit te proberen, speciaal gericht op tablets. Recente wijzigingen in het design van de desktopversie worden daarin meegenomen, maar ook wordt rekening gehouden met touchscreen-functies. Er wordt gebruik gemaakt van één kolom, waarbij de oude opties uit de zijbalk voortaan onder het zoekvak staan. Als kleuren zijn oranje, blauw en donkergrijs aanwezig. Mocht je geen verandering zien, dan kan dat kloppen: Google laat de veranderingen willekeurig aan een bepaald percentage van de gebruikers zien. Het kan nog weken of maanden duren voordat de wijzigingen definitief worden doorgevoerd.

Een andere kleine wijziging die werd opgemerkt is dat het logo ‘Goooooooooogle’ onderaan de pagina is verdwenen. Het enige wat resteert zijn de nummertjes 1 tot 10. Het nieuwe design werd opgemerkt door Digital Inspiration, die ook een paar screenshots ervan maakten.

google_search2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 14:32
Categorie iOS
Onderwerpen google, google documenten, opmerkelijk, strips, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.