google-cast

Google Cast is een AirPlay-alternatief voor muziek streamen

Google Cast is een nieuw alternatief voor muziek streamen via AirPlay. Sony, Denon en LG gaan geschikte speakers op de markt brengen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Google heeft vandaag een nieuwe technologie aangekondigd, waarmee je muziek kunt streamen naar luidsprekers, receivers en andere audio-apparatuur. In geschikte apps druk je op de Cast-knop om de muziek te streamen. Het werkt met iOS-, Android- en webapps die er wel speciaal voor zijn aangepast. Google heeft een aantal partners aangekondigd zoals Rdio, TuneIn, Deezer en Google Play Music, maar in het lijstje mist een bekende naam: Spotify.

google-cast

Google Cast maakt gebruik van de technologie van de Chromecast, de handige stick waarmee je draadloos content kunt streamen. In plaats van een stick moet je een geschikte speaker thuis hebben staan. Google werkt daarvoor samen met Sony, LG en Denon. Zij zullen de eerste generatie Google Cast-speakers op de markt brengen die de komende maanden in de Amerikaanse winkel zullen liggen. Ook hier ontbreekt weer een bekende naam: Sonos. Maar wellicht worden er de komende maanden nog meer partners aangekondigd. Terwijl Google’s Chromecast vooral bedoeld is voor het streamen van video’s moet Google Cast dat worden voor het streamen van muziek. In beide gevallen is het een concurrent van AirPlay. Wil je alle opties open houden, dan kun je de speakers van Sony en Denon kopen; beide fabrikanten zeggen dat ze zowel AirPlay als Google Cast zullen blijven ondersteunen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2015, 19:53
Categorie Diensten
Onderwerpen airplay, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.