Magic Mouse trackpad

‘Apple gaat Touch ID integreren in Magic Mouse en Trackpad’

Apple zou van plan zijn Touch ID te integreren in de Magic Trackpad en Magic Mouse, waardoor je met een scan van je vingerafdruk je Mac kunt ontgrendelen.

Magic Mouse trackpadOp het moment kunnen enkel de iPhone en iPad gebruikmaken van Touch ID, maar volgens bronnen van het Taiwanese Apple.club.tw komt daar binnenkort verandering in. Apple zou van plan zijn de vingerafdrukscanner te integreren in de Magic Mouse en Magic TrackPad. Het wordt hierdoor mogelijk je Mac te ontgrendelen door vinger op de muis of trackpad te leggen.

De toevoeging van Touch ID aan de Mac-accessoires kan ook veel betekenen voor Apple Pay: met een vingerafdruk zou je makkelijk een betaling bij Apple Pay autoriseren. Op het moment is Apple’s betaaldienst echter nog niet actief in Nederland en België.

Apple.club.tw heeft afgelopen jaar al eens eerder geruchten gepubliceerd. Zo toonde de Taiwanese site foto’s van iPhone 6-onderdelen. Het is echter lastig om de betrouwbaarheid van dit nieuwe gerucht in te schatten. De toevoeging van Touch ID in de Magic Mouse en Magic Trackpad werd nog niet eerder in berichten genoemd, waardoor we de beweringen niet naast andere bronnen kunnen leggen.

MacRumors wijst daarnaast op een logisch bezwaar: de Magic Mouse en Magic Trackpad zijn draadloze Mac-accessoires. Dit betekent dat de Touch ID-scanner via Bluetooth met de Mac moet verbinden, en dat brengt de nodige veiligheidsrisico’s met zich mee. Dit kan Apple deels omzeilen door in elk geval op de MacBook de ingebouwde trackpad te benutten.

Volgens recente geruchten zal Apple binnenkort een nieuwe MacBook Air met 12-inch-scherm introduceren. Als Apple van plan is Touch ID aan de Mac toe te voegen, dan is dit het eerste apparaat waar we dit mogelijk op zullen zien.

We hoeven overigens niet te wachten op Apple’s plannen om Touch ID op de Mac te gebruiken: de Nederlandse iOS-app KeyTouch laat je de vingerafdruklezer van je iPhone op de Mac te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2015, 16:38
Categorie Geruchten
Onderwerpen mac, macbook, magic mouse, touch id, trackpad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.