Apple krijgt patent op Mac-bewegingstoetsenbord

Apple beschrijft in een nieuw patent hoe de Mac een 'bewegingstoetsenbord' kan krijgen, met een camera zoals de Kinect.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

HP SproutHoe lang duurt het nog totdat we geen toetsenbord meer voor de Mac nodig hebben? Een nieuw Apple-patent, afkomstig van het eerder overgenomen PrimeSense, maakt een aantal grote stappen in de juiste richting. In het patent wordt beschreven hoe je een virtueel keyboard kunt bedienen door je vingers te bewegen alsof er een keyboard voor je ligt. Een 3D-camera bovenop de Mac scant je vingers en weet welke knoppen je wil indrukken.

Apple’s nieuwe patent sluit goed aan op een aantal andere ideeën, waarvoor de patentteksten afgelopen week werden bijgewerkt. Zo denkt Apple na over een interface die je met handbewegingen bedient, waardoor je alleen maar met je vinger naar het scherm hoeft te wijzen om een icoon in te drukken. Het eerdere patent zou in feite de muis op je Mac vervangen, terwijl het nieuwe idee een alternatief voor het toetsenbord is.

Hologramtoetsenbord patent

Het patent werd origineel ingediend door PrimeSense, een bedrijf dat werd overgenomen door Apple in 2013. PrimeSense was onder andere verantwoordelijk voor de Kinect – Microsoft’s sensor voor de Xbox 360 en Xbox One. Het nieuwe patent laat zien hoe PrimeSense heeft nagedacht over 3D-bewegingsbesturing voor meer dan alleen games. Het is nog steeds onduidelijk hoe Apple deze technologie precies wil gaan inzetten. In een achtergrondartikel hebben we de feiten op een rij gezet.

Het idee voor Apple’s zwevende toetsenbord doet denken aan HP’s nieuwe Sprout-computer. Deze kijkt met een camera naar je vingers, en projecteert daaronder ook een virtueel, aanpassend toetsenbord. Hiervoor wordt net als bij Apple’s patent een 3D-camera gebruikt. De Sprout heeft een RealSense 3D-camera van Intel. In onderstaande video is het toetsenbord van HP In actie te zien, waarbij je ziet hoe er meer dan alleen een toetsenbord mogelijk is met de technologie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2015, 19:05
Categorie Apple
Onderwerp patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.