Gerucht: online iTunes-dienst mogelijk op 7 juni aangekondigd

Er gaan geruchten dat Apple op 7 juni tijdens de start van de WWDC zijn online iTunes-dienst gaat aankondigen.

iTunes logoMet nog enkele weken te gaan voordat Apples Worldwide Developers Conference 2010 van start gaat, draait de geruchtenmolen weer op volle toeren. Er wordt al geruime tijd gespeculeerd over plannen van Apple om iTunes naar de zogenaamde ‘cloud’ te brengen, wat neerkomt op het streaming aanbieden van muziek zodat je je favoriete nummers altijd en overal bij de hand hebt. Tenminste, als je een internetverbinding hebt.

Begin dit jaar kocht Apple streaming-muziekdienst Lala die gespecialiseerd is in dergelijke technologie. Eind vorig jaar begon het bedrijf ook met het beschikbaar stellen van de iTunes-bibliotheek via de webbrowser. Daarnaast zal Apple naar verwachting binnenkort een splinternieuw datacenter in gebruik gaan nemen, die volgens experts zoveel capaciteit heeft dat het wel voor cloudbased-toepassingen moet zijn. Al deze ontwikkelingen wijzen er op dat Apple inderdaad plannen heeft om iTunes naar de cloud te brengen.

Eind april werd bekend dat Lala op 31 mei haar deuren gaat sluiten. Volgens technologiemagazine Wired is het wel heel toevallig dat deze datum precies één week voor de start van de WWDC valt. In maart zou Apple de nieuwe streamingdienst, die iTunes Replay zou gaan heten, al aan platen- en filmmaatschappijen hebben gedemonstreerd, zo berichtte Electricpig destijds. Hieruit bleek onder meer dat iTunes Replay zowel muziek als films zal gaan streamen.

Als we de laatste geruchten mogen geloven, zou Apple deze dienst op z’n vroegst op 7 juni kunnen aankondigen. Wired schrijft dat Apple dan precies een half jaar de tijd heeft gehad om de technologie van Lala in de iTunes- en iPhone OS-software in te bouwen. Lala beschikte voor de overname door Apple al over mogelijkheden om nummers uit de iTunes-bibliotheek online op te slaan. Toch is het nog allerminst zeker dat Apple de WWDC aangrijpt voor de lancering van een dergelijke dienst, verschillende factoren kunnen nog roet in het eten gooien.

Wel is het zo dat een streaming variant van iTunes de verkoop van iPhone OS-apparaten (iPhone, iPod touch en iPad) kan aanwakkeren. Oude iPod-modellen kunnen immers geen gebruikmaken van zo’n dienst, omdat ze geen ingebouwde Wi-Fi-mogelijkheden hebben. Overigens is het niet zo dat je al je mp3’tjes eerst naar een server moet uploaden. Alle content zal waarschijnlijk centraal opgeslagen en aan iedereen aangeboden worden. Een maandabonnement zou tussen de 10 en 15 dollar kunnen kosten, aldus Rob Reid, de man achter Rhapsody. Reid zei eerder al dat Apple nog dit jaar met een eigen streaming-muziekdienst komt.

Via: Wired

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2010, 14:29
Categorieën Diensten, iOS, Mac & macOS
Onderwerpen cloud, geruchten, itunes, streaming, wwdc 2014 uitgelicht

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.