Nieuw patent voor Apple: tijdelijke apps

Apple heeft een nieuw patent gekregen waarbij op locatie gebaseerde tijdelijke apps op een iPhone tevoorschijn komen. Hierdoor zou de gebruiker bijvoorbeeld de wachttijd van een restaurant automatisch op zijn iPhone krijgen wanneer hij er bij in de buurt is.

Apple logo Patently Apple heeft een nieuw patent van Apple opgeduikeld waarbij een bedrijf, op basis van locatie of nabijheid, tijdelijke apps op een iPhone of ander mobiel apparaat kan plaatsen. Door middel van bijvoorbeeld de gps-functie wordt de locatie bepaald en wanneer de iPhone-gebruiker deze locatie nadert, verschijnt er op het scherm een app die aan die locatie is gekoppeld. Wanneer de iPhone-gebruiker weer uit de buurt is verdwijnt de app alsof die nooit op de iPhone heeft gestaan.

In het patent beschrijft Apple twee voorbeelden waarop de dienst zou kunnen worden gebruikt: wanneer je als gebruiker bijvoorbeeld een restaurant nadert, zou deze dienst je kunnen vertellen hoe lang het duurt voordat er weer een tafeltje vrij is. Er verschijnt dan een icoontje met de wachttijd op het beeldscherm. Ook zou deze dienst als nieuwe manier van bestellen kunnen worden gebruikt. De dienst zou er dan voor zorgen dat het menu van het restaurant op je iPhone te benaderen is en wanneer je een keuze hebt gemaakt kan de bestelling elektronisch door worden gegeven.

In het tweede voorbeeld ziet de gebruiker bij het binnenkomen van een bibliotheek een app op zijn apparaat verschijnen die hem in staat stelt om door de database van de bibliotheek te zoeken. Zo hoef je niet achter een PC te gaan zitten. Met het verlaten van de bibliotheek verdwijnt ook de app van je iPhone.

Het patent staat alleen op naam van Apple engineer Scott Herz en is hier te lezen.

temp_location_apps_1 temp_location_apps_2
Bron: MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2010, 12:36
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen apple, gps, locatie, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.