Gerucht: Apple werkt aan incheckapplicatie voor Apple Store

Apple zou bezig zijn met een app waarmee je in de Apple Store kunt inchecken en sneller service krijgt. Ook kan Apple de eigen medewerkers beter tracken met een applicatie.

apple storeAfgelopen mei bleek uit een destijds gepubliceerd patent dat Apple bezig is met iPhone-applicaties die zich bewust zijn van je locatie. Volgens de website Macstories zit er schot in de zaak en kunnen we binnenkort de eerste app tegemoet zien. Die is gericht op Apple’s eigen retailwinkels. Medewerkers in de Apple Store kunnen zien wie er in de winkel rondlopen.

Ze kunnen daarbij daarbij trouwe klanten voorrang geven. De applicatie waarschuwt de medewerkers wanneer jij in de buurt bent, zodat ze bij wijze van spreken de rode loper alvast kunnen uitrollen. Het oorspronkelijke idee is veel breder: tijdelijke locatiegebaseerde apps die verschijnen en weer verdwijnen, als je in de buurt van een restaurant, bibliotheek, winkel of andere type bedrijf of instelling bent.

Handige iPhone-gebruikers die het liefst zelf hun informatie vergaren in plaats van op een servicemedewerker te wachten, krijgen via de iPhone meteen toegang tot relevante informatie zoals een menukaart, statusinformatie of er nog een tafeltje vrij is en of een bepaald boek op voorraad is. De app verdwijnt van je toestel zodra je uit de buurt bent. Volgens de bron van Macstories komt er begin volgende week al een dergelijke app aan voor de Apple Store. In theorie zou je dan sneller af kunnen rekenen, omdat de medewerker dankzij je Apple ID je persoonlijke gegevens al bij de hand heeft.

apple store one to oneNog onduidelijk is of je ook meteen eerdere aankopen, gerapporteerde problemen met Apple Care of kortingsmogelijkheden voor studenten krijgt voorgeschoteld. Apple kan met de app je identiteit vaststellen, je inchecken en persoonlijke service leveren. Heb je een afspraak met de Genius Bar of een One-to-One-persoonlijke training, dan krijg je een push notificatie en een foto van de Apple Store-medewerker waar je terecht kan.

De locatiegebaseerde app zou ook intern gebruikt kunnen worden, waarbij Apple de eigen medewerkers per ruimte kan volgen. Een manager kan dan zien of er wel genoeg personeel rondloopt en zorgen voor een betere spreiding van medewerkers in de verschillende ruimtes. Ook zou de iPad een prominentere rol in de winkel gaan spelen, waarbij medewerkers van de Genius Bar gewapend met een iPad meteen een snelle diagnose kunnen stellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2010, 15:18
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple, apple store, inchecken, winkelen

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.