Apple’s nieuwe datacenter bijna klaar, verdubbeling gepland?

Apple's gigantische datacenter in North Carolina is bijna klaar. Maar er lijken plannen te zijn voor een verdubbeling.

apple-datacenterApple is bezig om voor 1 miljard dollar een gigantisch datacenter in North Carolina te bouwen. Volgens de plaatselijke autoriteiten kan de bouw van het datacenter elk moment afgerond worden. Toch zijn er tegelijk geruchten dat Apple nog wel even doorgaat met bouwen, omdat ze de omvang van het datacenter willen verdubbelen. De website DataCenterKnowledge.com, gespecialiseerd in nieuws over datacenters, schrijft dat Apple’s faciliteiten volledig operationeel zijn en elk moment in productie kunnen worden genomen.

Makelaar Bill Wagenseller maakte een filmpje van het datacenter, waarbij hij ook speculeert over een tweede locatie. Daarop is te zien dat er nog wordt gebouwd.

Het nieuwe datacenter in Maiden, North Carolina is vijf keer groter dan de huidige faciliteiten in Newark, Californië. Het heeft een omvang van bijna 50.000 vierkante meter en Apple is al begonnen met het aannemen van personeel: 50 Apple-medewerkers en nog eens 250 aanvullende banen.

De bouw van het datacenter is geen geheim, want afgelopen juli vertelde Apple’s CFO nog tijdens een bespreking van financiële cijfers dat de bouw van het datacenter op schema lag en dat het eind 2011 in gebruik zal worden genomen. Maar tot nu toe is nog onbekend waar Apple het enorme serverpark voor nodig heeft. Het zou om cloudgebaseerde diensten kunnen gaan, zoals streaming video’s voor de Apple TV of het opslaan van bestanden online, zodat apparaten zoals de iPhone en iPad minder flashgeheugen nodig hebben.

Ter vergelijking de bouwsituatie in februari 2010 en de huidige situatie naast elkaar:

datacenter vergelijking

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2010, 10:57
Categorie Apple
Onderwerpen apple, datacenter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.