Apple Pay Cash

Gerucht: ‘Apple werkt aan Apple Pay-creditcard’

Apple heeft plannen om een eigen creditcard uit te brengen in samenwerking met Goldman Sachs. Met de kaart kun je betalingen doen en geld lenen. Volgens de Wall Street Journal komt de creditcard in 2019 beschikbaar.

Apple Pay creditcard

Apple werkte voorheen samen met de Barclays-bank om leningen aan te bieden aan klanten. Al sinds 2005 is het mogelijk om een dergelijke creditcard via Barclays in handen te krijgen. Je kon daarmee renteloos je Apple-aankopen financieren en punten verdienen die je kon gebruiken voor de aanschaf Apple-cadeaukaarten. Maar dat gaat in 2019 waarschijnlijk veranderen. Apple zou nog met Goldman Sachs bezig zijn om de voorwaarden te definiëren, waaronder de voordeeltjes die het aan klanten biedt. Waarschijnlijk zullen we er in Nederland en België niet veel aan hebben, omdat het om een Amerikaanse creditcard gaat (en omdat Apple Pay uiteraard nog niet beschikbaar is in beide landen).

Apple zou de nieuwe creditcard willen koppelen aan Apple Pay. Nu verschijnt Apple Pay Cash al als een digitale creditcard met holografisch patroon, dat eruit ziet als een fysieke kaart. Met een fysieke kaart kan Apple een groter percentage van transacties naar zich toe trekken. Volgens WSJ kan Apple de huidige transactiefee van 0,15 procent verdubbelen door naar Goldman over te stappen. Daarbij kan gekozen worden voor Visa, Mastercard of Discover voor het verwerken van de transacties. Apple Pay Cash gebruikt Discover, maar Apple heeft ook een lange relatie met Visa.

Apple Pay Cash

Met een eigen creditcard kan Apple de omzet uit diensten weer verder opvoeren. Het bedrijfsonderdeel zorgde de afgelopen kwartalen voor de grootste procentuele groei van alle productgroepen waarmee Apple bezig is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2018, 20:22
Bron Bron WSJ
Categorie Apple
Onderwerpen apple pay, creditcard

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.