Gerucht: Apple op overnamepad, Sony eerste doelwit

Volgens geruchten zou Apple op overnamepad zijn en Sony als eerste doelwit in het vizier hebben.

SonyApple heeft ruim 51 miljard dollar aan kasreserves en Apple-topman Steve Jobs liet bij de presentatie van de vierdekwartaalcijfers al doorschemeren dat men verwacht dat er zich in de toekomst ‘een of meerdere strategische mogelijkheden’ zullen aandienen. Afgelopen weekend meldde Barron’s dat Apple Adobe, Sony en Disney als mogelijke kandidaten op het oog heeft. Zowel Apple als Sony onthielden zich van enig commentaar. Hoewel het aandeel Sony dinsdag met drie procent steeg, zijn sommige analisten minder euforisch, zo meldt Reuters.

“Als Apple een bod doet om Sony volledig over te nemen, zal dit een vijandige overname betreffen en waarschijnlijk in Japan geen kans van slagen hebben”, stelt een analist die anoniem wilde blijven. “Ik denk niet dat Sony zich aan Apple zou willen binden aangezien men, om met Apple te kunnen concurreren, met Google samenwerkt”, aldus dezelfde analist.

Het bedrijf heeft tot nu toe vooral kleinere en middelgrote bedrijven overgenomen, maar nog nooit organisaties met een vergelijkbare omvang als Apple zelf. Apple houdt zich echter op de vlakte wat men met de kasreserves wil doen. “We willen ons kruit nog even droog houden”, zei Steve Jobs vorige week maandag. Apple presenteerde toen een recordomzet van twintig miljard dollar en verkocht ruim veertien miljoen iPhones in één kwartaal, een nieuw verkooprecord.

Bronnen: Reuters, Barron’s en Het Financieele Dagblad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2010, 12:15
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen adobe, apple, disney, geruchten, overname, sony

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.