Gerucht: Apple gaat ook goedkopere gouden Apple Watch aankondigen

Apple gaat op 9 september ook een goedkopere gouden Apple Watch aankondigen, zegt de New York Times. Het zou kunnen gaan om een horloge van goud met staal.

Volgens de New York Times wil Apple op 9 september een goedkopere gouden Apple Watch introduceren. Deze ziet er hetzelfde uit, maar bevat een nieuwe metalen coating. De krant baseert zich daarbij op bronnen die gebriefd zijn over de plannen. De geruchten komen overeen met eerdere beweringen van KGI-analist Ming-Chi Kuo, die in maart al vertelde dat Apple nog vóór de kerst wel drie nieuwe materialen voor de Apple Watch zou kunnen uitbrengen.


Apple-Watch-Edition-Rose-Gold

Goedkopere gouden Apple Watch

De huidige gouden Apple Watch is vanaf €11.200 te koop en dat is een flink prijsverschil met de goedkopere versies van aluminium en staal. Apple zou witgoud of keramiek kunnen toepassen voor nieuwe uitvoeringen van de Apple Watch. Ook zijn goedkopere materialen zoals koolstofvezel of juist duurdere materialen zoals titanium mogelijk. Maar Apple kan ook een heel andere weg inslaan en speciale legeringen maken, zoals Rolex doet met ‘Rolesor’, een combinatie van goud en staal.

In het artikel van de New York Times is ook te lezen dat Apple nieuwe iPads gaat aankondigen op het media-evenement op 9 september. Apple zou daarbij de laatste hand leggen aan een nieuw iPad-toetsenbord, waarover we in een eerder artikel al schreven.

Bekijk ook

Apple Watch: het complete overzicht van de smartwatch van Apple

Lees alles over de Apple Watch, de smartwatch van Apple. Check de Apple Watch functies, verbeteringen en waarom je dit horloge zou willen hebben. De nieuwste model is de Apple Watch Series 8 (2022) maar je kunt ook kiezen voor de Apple Watch SE of de extra geavanceerde Ultra. Welke past bij jou?

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.