The-Man-In-The-Machine

Controversiële docu Steve Jobs: The Man in the Machine nu te bekijken

Steve Jobs: The Man in the Machine, de documentaire waar Apple's medewerkers bepaald niet over te spreken zijn, is vanaf vandaag on demand beschikbaar. De documentaire brengt een wrede, keiharde versie van Steve Jobs in beeld.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

The-Man-In-The-Machine

De controversiële documentaire over het leven van Steve Jobs, ‘The Man in the Machine’ gaat vandaag in premiére in Amerikaanse bioscopen maar is gelukkig ook on demand beschikbaar. Niet alleen via YouTube, maar opvallend genoeg ook via iTunes.

The Man in the Machine vertelt het verhaal over Steve Jobs, en neemt daarbij geen blad voor de mond. Tijdens een vroege voorpremiére tijdens het SxSW-festival kon de film op weinig waardering van Apple’s medewerkers rekenen, en verlieten sommigen zelfs vroegtijdig de zaal.

‘Dit is niet de Steve Jobs die ik kende’

Zo omschreef Apple’s senior executive Eddy Cue de documentaire als ‘onwaar en onnauwkeurig, en zegt hij dat het een kwaadaardig beeld schept van Jobs. Regisseur en Oscar-winnaar Alex Gibney is zich in ieder geval van geen kwaad bewust, en zegt simpelweg een correct alternatief voor het rooskleurige Steve Jobs-verhaal te willen bieden.

Drang naar perfectie

In een interview met Re/code laat Gibney weten dat hij aan de ene kant respect heeft voor Steve’s drang naar perfectie, maar vindt hem tegelijkertijd een man die vooral door zichzelf geobsedeerd was. “Ik verafschuw zijn wreedheid en zijn onvermogen om een situatie vanuit een ander oogpunt te bekijken.”

De documentaire maakt dan ook veel tijd vrij om de wreedheid van Steve Jobs in beeld te brengen, en focust daardoor wat minder op zijn invloed op Apple. Op Rotten Tomatoes (een website die reviews van films verzamelt) scoort The Man In The Machine op dit moment een 7,5 en wordt hij omschreven als ‘boeiend’ maar zou de film een ‘gebrek hebben aan diepgaande kennis over Steve Jobs’.

Nu te bekijken, met een Amerikaans account

De documentaire verschijnt vandaag in verschillende bioscopen in Amerika, maar is gelukkig ook gewoon no demand te bekijken via iTunes, Xbox Video, de PlayStation Store en YouTube. Via de website van de documentaire kun je zien waar je hem on demand kunt bekijken. Je hebt daarvoor jammer genoeg wel een Amerikaanse account nodig. Hoe je deze instelt leggen we stap voor stap uit in onderstaande tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2015, 7:13
Categorie Achtergrond
Onderwerpen documentaire, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.