BlackBerry koopt iOS-softwarebedrijf Good Technology

BlackBerry heeft het bedrijf Good Technology overgenomen, een rivaal op het gebied van zakelijke software. Door de overname krijgt Apple's samenwerking met IBM er een concurrent bij.

BlackBerry-LogoBlackBerry heeft 425 miljoen dollar uitgetrokken voor de overname van Good Technology. Dit bedrijf is actief in de markt voor zakelijke software en heeft voornamelijk klanten die iPhones en iPads gebruiken. Good gaat BlackBerry ook helpen om met de Apple Watch aan de slag te gaan. Door de overname krijgt Apple er op zakelijk gebied een flinke concurrent bij.

Maar liefst 64% van de klanten van Good Technology gebruikt iOS. Daarnaast bedienen ze klanten met Android en Windows Phone. Met de software van Good krijgt BlackBerry een platformonafhankelijke oplossing voor het beheren van mobiele toestellen in handen. Good maakt bijvoorbeeld de Good Collaboration Suite voor iOS, waarmee zakelijke gebruikers hun agenda, e-mail, berichten en documenten kunnen beheren.

Zelf is Apple samen met IBM bezig om onder de vlag van ‘MobileFirst’ zakelijke oplossingen aan te bieden. Ook heeft Apple onlangs nog een contract met Cisco gesloten om de zakelijke netwerkdiensten voor iOS te verbeteren. BlackBerry en Good Technology zijn gecombineerd een sterk duo, dat al een aardige voet tussen de deur heeft bij bijvoorbeeld overheidsinstellingen. De software is sterk beveiligd en gecertificeerd voor gebruik door overheden.

Pikant is dat beide bedrijven in het verleden concurrenten waren en elkaar vaak agressief aanvielen in interviews en presentaties. Het is daarom interessant hoe de samenwerking tussen de bedrijven gaat verlopen. Overigens waren Apple en IBM ook niet de beste vrienden, maar de vete tussen ‘Big Blue’ en Apple dateert alweer van een paar decennia terug.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2015, 18:38
Categorie Achtergrond
Onderwerp blackberry

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.