Face ID op tafel

Gemakkelijker Face ID gebruiken als de iPhone X op tafel ligt

Wil je Face ID gebruiken terwijl je iPhone X meestal op tafel ligt? Dan helpt deze tip, waarbij je tijdens het instellen van Face ID rekening houdt met de manier waarop je je gezicht later wilt gaan scannen.

Eerder schreven we of Face ID voor blinden goed te gebruiken is. iCulture-lezer Joep stelde daarin de vraag of het gemakkelijk is om Face ID te ontgrendelen als het toestel op een tafel of bureau ligt. Dat bleek nog niet mee te vallen, omdat je voorovergebogen op het scherm moet kijken. Maar gelukkig is er nu een trucje gevonden. Ook handig als je aan het klussen bent.

Face ID gebruiken als iPhone op je bureau ligt

In ons eerdere artikel kon je lezen dat Face ID niet in alle situaties even handig is. Eén lastige situatie is bijvoorbeeld het scannen van je gezicht als het toestel op tafel ligt. Je zult het toestel dan moeten oppakken of over de camera leunen om te zorgen dat je gezicht in beeld is.

Face ID op tafel

Je kunt dit iets gemakkelijker maken door je gezicht bij het instellen vanaf de onderkant te scannen. In plaats van de iPhone op ooghoogte voor je gezicht houden bij het instellen van Face ID, houd je het toestel ter hoogte van je navel. De TrueDepth-camera maakt dan een 3D-beeld vanuit een heel ander perspectief en houdt ook beter rekening met het feit dat je ogen wat meer gesloten zijn als je omlaag kijkt. Ook wordt meer rekening gehouden met de onderkant van je gezicht en een gedeelte van je nek.

Via de instellingen kun je Face ID binnen een minuut opnieuw instellen, dus het is zeker te proberen als je gewend bent om het toestel op de tafel te leggen en zelden oppakt. Op de iPhone X kun je het toestel makkelijk uit de slaapstand halen door even op het scherm te tikken.

Komt er nu een notificatie binnen, dan hoef je alleen maar naar het scherm te kijken en je krijgt de inhoud van de meldingen te zien. Voorheen moest je het toestel oppakken van tafel en ontgrendelen om de tekst te lezen. Hou je je iPhone liever boven je hoofd of aan de ‘gunstige kant’ van je gezicht (of wat ook kan: als je een asymmetrisch gezicht hebt of maar één hand), dan kun je deze tip ook gebruiken om je gezicht juist wat meer vanaf boven of van links of rechts te scannen tijdens het instellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2017, 20:54
Categorie Diensten
Onderwerp face id
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.