Geen preorder bij online Apple Store Benelux, online verkoop start 28 september

De Nederlandse en Belgische Apple Store gaat geen pre-order aanbieden voor de iPhone 5. In andere landen was de iPhone 5 wel vroegtijdig bij de online Apple Store te koop.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

specs color witDe Nederlandse en Belgische online Apple Store bieden geen mogelijkheid om vroegtijdig de iPhone 5 te bestellen. Apple heeft voor de Benelux (Nederland en België) dit jaar besloten om geen preorder aan te bieden. De eerste mogelijkheid om de iPhone 5 bij Apple zelf te bestellen of fysiek op te halen bij een Apple Store is daarom 28 september.

Dit wordt bevestigd door vele lezerstips die via ons Twitter-account @iCulture en onze redactiemailbox binnenkwamen van mensen die telefonisch contact hadden opgenomen met de verkoopdesk van de Nederlandse online Apple Store. Een reden voor het niet aanbieden van de mogelijkheid voor preorder is niet door Apple gegeven.

Vorig jaar was er bij de iPhone 4S wel de mogelijkheid om voorbestellingen te plaatsen. Ook in andere landen was het mogelijk om één week voor de officiële verkoopdatum een preorder te plaatsen. Daardoor kregen veel kopers in de VS, Duitsland en andere landen de iPhone 5 al vroegtijdig in handen, zonder langdurig in de rij te hoeven staan. Helaas is dat in Nederland en België niet mogelijk. Als je snel in bezit wilt komen van een iPhone 5 zul je je geluk moeten beproeven bij de lokale Apple Stores in Duitsland, Frankrijk en Engeland of wachten tot 28 september.

Omdat er nog geen bestellingen mogelijk zijn, weten we ook nog niet de officiële prijzen voor de iPhone 5 in Nederland en België. Maar afgaande op de prijzen in andere Europese landen kunnen we rekenen op dit prijsniveau:

  • 16GB iPhone 5: €679
  • 32GB iPhone 5: €789
  • 64GB iPhone 5: €899

De simlockvrije iPhone 5 vereist een nano-simkaart die je via je provider zult moeten bestellen om met het toestel te kunnen bellen. Deze nano-simkaart is nu al bij diverse providers te bestellen. Kopen van een iPhone 5 in de VS heeft geen zin, omdat de eerste weken alleen toestellen met simlock worden verkocht. De Europese iPhone 5 is simlockvrij.

Eerder vandaag kon je al lezen over de iPhone 5-prijzen van T-Mobile, Hi, Telfort, KPN en diverse webwinkels. De prijzen van Vodafone zijn nog niet bekend. Wel kun je via winkels als Phone House en GSMwijzer de iPhone 5 aanschaffen met een Vodafone-abonnement.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2012, 18:00
Categorie Providers
Onderwerp apple store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.