Zwitserse spoorwegen willen geld voor nieuwe iPad-klokapp in iOS 6

De Zwitserse spoorwegen zijn van mening dat Apple het design van de Zwitserse stationsklok ongevraagd heeft gebruikt in de nieuwe klokapp in iOS 6 op de iPad.

klok app ipadDe nieuwe klokapplicatie op de iPad ziet er prachtig uit. Met z’n overzichtelijke wijzerplaat lijkt het wel wat op de wereldberoemde Zwiterse stationsklok. De Zwitserse spoorwegen vinden dat ook en beraden zich op actie. De spoorwegen zijn nog niet van plan om Apple aan te klagen, maar proberen eerst een vriendelijke oplossing te vinden waarbij Apple zal moeten betalen.

Horlogemaker Mondaine gebruikt overigens ook de Zwiterse stationsklok in allerlei uitingen, maar heeft daarvoor een licentie met de spoorwegen gesloten. Apple zou iets soortgelijks moeten doen. Een woordvoerder van spoorwegbedrijf SBB vertelde Associated Press dat Apple geen toestemming heeft gevraagd om het klokdesign te gebruiken.

De klokapp is nieuw in iOS 6. Apple heeft bepaalde apps van de iPhone niet meteen beschikbaar gesteld op de iPad. De apps voor klok, aandelenkoersen en weerberichten ontbreken bijvoorbeeld. Dat bood kansen voor appmakers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2012, 16:36
Categorie Apple
Onderwerpen ios 6, ipad, klok

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.