icloud-fotos

Foto’s app tijdelijk verdwenen van iCloud-website

Het Foto's-icoon is verdwenen van de iCloud-website, waardoor je tijdelijk geen foto's kunt uploaden naar iCloud.com. Er lijkt sprake van een storing, waardoor Apple de webapp tijdelijk weghaalde.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

icloud-fotosDe Foto’s-app is op mysterieuze wijze verdwenen van iCloud.com. Met de app kreeg je toegang tot de iCloud-fotobibliotheek en dat was vooral handig voor OS X-gebruikers die nog niet de beschikking hebben over een aparte app voor het uploaden van foto’s. Het lijkt om een tijdelijk probleem te gaan: de afgelopen dagen was de Foto’s-app al moeilijk bereikbaar. Alleen door rechtstreeks naar http://icloud.com/#photos te gaan kon je soms toegang krijgen tot de webapp. Nu levert de rechtstreekse link een foutmelding op met de tekst: Can’t Load Photos: There was a problem loading the application. We vermoeden dat Apple het icoontje nu helemaal heeft weggehaald, om achter de schermen het probleem te fixen.


Update 5 januari: De Fotobibliotheek is weer bereikbaar via iCloud.com.

iCloud Fotobibliotheek uploadt alle foto’s die je met de iPhone, iPod touch en iPad hebt gemaakt naar de online opslagdienst van Apple. Wilde je ze bekijken op de desktop, dan was iCloud.com de meest makkelijke manier. Onlangs voegde Apple nog de mogelijkheid toe om op de desktop foto’s te uploaden naar iCloud.com.

Het uploaden van foto’s naar de iCloud-fotobibliotheek blijkt trouwens gewoon te werken. Als je op iOS-apparaten naar je fotocollectie kijkt, dan zijn alle recent gemaakte foto’s gewoon aanwezig. Alleen de toegang via het web moet je momenteel missen. iCloud Fotobibliotheek bevindt zich trouwens in betafase, dus Apple hoeft in principe geen excuses aan te bieden of een officiële verklaring te geven waarom het momenteel even niet bereikbaar is. Het zou ook een teken kunnen zijn dat de Foto’s-app voor OS X er bijna aan komt, als vervanger van de bestaande desktop-apps Aperture en iPhoto.

Lees ook: Overstappen van iPhoto naar Foto-app in iOS 8

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.