MacBook Pro zijkanten

Reacties voor: Nog steeds last van Flexgate? Zo kun je het (goedkoper) oplossen

Het is alweer vijf jaar geleden dat Flexgate speelde. Toch zitten veel MacBook Pro-gebruikers nog steeds met het probleem, ook nu het reparatieprogramma voor veel mensen is afgelopen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 3 reacties

  1. Wat ik super vervelend vind is de extreem dunne coating op het scherm, waardoor een miniscuul stofje of kruimeltje al een gaatje in je scherm kan maken. Ik heb net een nieuwe M3 pro gekocht in december 2023 en ik heb verdorie nu al zo een gaatje in m’n scherm. Ben zo super zuinig op mijn spullen en gebruik de mac voor mijn werk als fotograaf. Er is niets vervelender dan telkens zo een wit stipje op een verder donker scherm. Baal er dan ook ontzettend van!

    Het is ook iets wat al lang bekend is, maar blijkbaar niet opgelost in nieuwe modellen.

    Reageer op Michel

  2. Alle MacBook Pro’s vanaf juli 2019 (A1989, A1990) en daarna hebben geen te korte kabel meer.

    Dus niet vanaf 2019 wat in het artikel staat.

    Reageer op Mike

    • @Mike: Ik ben hierbij uitgegaan van de informatie van iFixit. Zij schreven destijds (en dat is ook breed opgepikt door de media, ook door ons):

      “However, when MacRumors user Olivia88 noticed their 2018 13” MacBook Pro seemed to have a longer cable than previous models, we were intrigued.”

      Bron: 2018 MacBook Pros Try to Solve Flexgate Without Admitting It Exists

      Nou kan het zijn dat deze iets langere kabel het probleem niet afdoende heeft opgelost en dat Apple pas halverwege 2019 een aanmerkelijk langere kabel heeft toegepast. Ik kon daar geen sluitend bewijs voor vinden, alle bronnen noemen 2018 als het moment waarop het is opgelost. Ik heb ook bij een aantal reparatiebedrijven gekeken om te zien welke modelnummers zijn noemen en dat betreft 2016, 2017 en soms ook een deel van 2018.

      Mocht het ook nog bij sommige 2019-modellen spelen, dan heb je uiteraard de mogelijkheid om bij een reparatiebedrijf aan te kloppen om te kijken of zij de flexkabel kunnen verlengen.

      Reageer op Gonny van der Zwaag | iCulture.nl

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.