Apple Watch Canabalt

Deze games werken nu al native op de Apple Watch

Ontwikkelaars kunnen nog niet officieel native apps voor watchOS 2 maken, maar enthousiaste developers zijn er nu al in geslaagd met Flappy Bird en Canabalt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch CanabaltDe Apple Watch ondersteunt vanaf watchOS 2 native applicaties, die rechtstreeks op de Watch worden geïnstalleerd. Goed nieuws voor ontwikkelaars, maar op het moment kunnen bijvoorbeeld game-makers er nog weinig mee. De benodigde ontwikkeltools om games werkend te krijgen, zijn namelijk nog niet voor iedereen beschikbaar. Dat houdt enthousiaste ontwikkelaars echter niet tegen: zo is het met behulp van een aantal hacks al gelukt om Canabalt en een Flappy Bird-kloon werkend te krijgen op de Apple Watch.

Voor de ontwikkeling van native Apple Watch-apps hebben ontwikkelaars frameworks zoals UIKit en SpriteKit nodig. Deze heeft Apple op dit moment nog niet voor ontwikkelaars beschikbaar gesteld, maar developers Steven Throughton-Smith, Adam Bell en Jay Freeman wisten ze via wat slimme hacks alsnog beschikbaar te stellen. De drie slaagden er in om hiermee vorige week al een paar native apps voor de Apple Watch te maken. Inmiddels zijn ze aan de slag gegaan om games werkend te krijgen. Zo bouwde Adam Bell deze Apple Watch-versie van het befaamde Canabalt:

Ontwikkelaar Hamza Sood besloot mee te doen door een kloon van Flappy Bird voor de Apple Watch te ontwikkelen. Een game waarvoor hij speciale digitale kroon-besturing maakte, zodat je het scherm niet hoeft aan te raken om te vliegen:

Beide games zijn op het moment nog niet voor de Apple Watch beschikbaar. De ontwikkelaars kregen deze spellen werkend via hacks die nog niet algemeen bekend zijn – en we betwijfelen of ze meer informatie zullen delen. Want hoewel het interessant is om iOS-klassiekers op de Apple Watch te zien, mogen de developers deze spellen niet zelf uitbrengen. Beide games zijn namelijk gemaakt door compleet andere studio’s.

Ontwikkelaars mogen binnenkort hopelijk aan de slag met Apple’s officiële tools, om apps en games voor de Apple Watch te maken. Op het moment is er een ontwikkelaarsbeta van watchOS 2 beschikbaar, met een publieke beta later op de planning. watchOS 2 zal in de herfst voor iedereen verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2015, 19:18
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, canabalt, flappy bird

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.