timebox-iphone-app-hand

TimeBox is een nieuwe Nederlandse app voor flexwerkers

Met TimeBox kunnen flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten van Nederlandse bedrijven hun aanwezigheid vastleggen. De app gaat van start in een pilot met 10 bedrijven.

timebox-iphone-app-handBedrijven maken steeds vaker gebruik van flexwerkers. Vroeger heetten ze simpelweg oproep- of uitzendkrachten, maar de term flexwerkers is gangbaarder geworden omdat het iets vriendelijker klinkt. Het inplannen van al die flexibele werkkrachten kan een ingewikkelde klus zijn. Vandaar dat er nu een nieuwe Nederlandse app is: TimeBox. Daarmee kun je als flexwerker makkelijk aangeven wanneer je beschikbaar bent. Er is momenteel een pilot gaande waar 10 Nederlandse bedrijven aan mee doen en die drie maanden zal duren.

TimeBox: wanneer ben je beschikbaar voor werk?

timebox-iphone-schemaUit de pilot moet blijken of het handig is om met TimeBox je aanwezigheid te plannen. Als flexwerker geef je in een weekschema aan op welke dagen en hoeveel uur je beschikbaar bent. Vervolgens kies je de bedrijven, die jouw beschikbaarheid mogen zien. In de app zijn de namen van onder andere Adecco, IT-Staffing, Randstad, Manpower, Olympia en Yacht te zien. Dat zijn mooie namen, maar het zijn niet de 10 bedrijven die meedoen aan de pilot, want dat zijn Amsternannies, B-street, Bergler FS, IMCZ, Maintec, NOVA Engineering, Selectum, Spargle, Start People Medi Interim en Van Koppen & Van Eijk.

Bedrijven die ook willen meedoen kunnen zich nu alvast aanmelden. Ze worden dan tijdens de pilot gefaseerd aangesloten. Het mooie van de app is dat er opeens veel meer duidelijkheid is wanneer een kandidaat inzetbaar is. En omdat het op de iPhone gebeurt, kunnen kandidaten sneller reageren en meteen hun beschikbaarheid aanpassen, als er een interessante freelanceklus tussendoor komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2015, 9:37
Categorie Apps
Onderwerp personeel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.