Swype voor iOS gaat continu nieuwe, populaire woorden leren

Het Swype-toetsenbord is nog een stukje slimmer geworden. Swype zal op de achtergrond automatisch nieuwe woorden leren, zonder dat je hier iets voor hoeft te doen.

Swype slim woordenboekiOS-toetsenbord Swype heeft twee belangrijke, nieuwe functies gekregen in de laatste update. Ten eerste is er nu een handig Emoji-toetsenbord, waarmee je snel de meestgebruikte smileys kunt terugvinden. Daarnaast heeft het toetsenbord een dynamisch woordenboek gekregen. Swype wordt in de achtergrond automatisch bijgewerkt met populaire woorden, zodat het toetsenbord zelfs de meest recente trends kent.

Emoji-toetsenbord in Swype

Swype emoji toetsenbordSwype volgt het voorbeeld van iOS-toetsenborden zoals SwiftKey, door een speciaal emoji-toetsenbord toe te voegen. Je opent dit toetsenbord door op het swype-icoon linksonder te openen en te kiezen voor Emoji. Je krijgt dan meteen een overzicht van alle emoji in iOS te zien. Door op het hartje te drukken open je een lijst van je meest gebruikte smileys, terwijl je bij het klok-icoon de meest recent gebruikte emoji kunt terugvinden.

Swype’s slimme, dynamische woordenboek

iOS 8 toetsenbord swipen met SwypeJe zult weinig merken van het dynamische woordenboek in Swype, maar het is tegelijk een ontzettend krachtige functie. Swype-ontwikkelaar Nuance kijkt continu welke nieuwe woorden er op het moment populair zijn op het internet. Hoe ze dit exact bepalen is onduidelijk, maar Nuance zegt gebruik te maken van crowdsourcing om nieuwe woorden te ontdekken. Deze populaire woorden worden toegevoegd aan het woordenboek van Swype, zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen.

Het dynamische woordenboek van Swype kan niet zomaar worden gebruikt: je moet het toetsenbord eerst volledige toegang geven. Dit doe je als volgt:

  1. Open de Instellingen-app
  2. Ga naar Algemeen en dan naar Toetsenbord
  3. Druk op Toetsenborden
  4. Druk op Swype.
  5. Schuif Geef volledige toegang naar groen

Bedenk wel: je geeft hiermee Swype veel meer toegang dan andere toetsenborden. Hierdoor kan de app bijvoorbeeld zien welke knoppen je indrukt. Hoewel we nog niet hebben gehoord over ontwikkelaars die hier misbruik van maken, is het verstandig om altijd voorzichtig te zijn. Meer hierover in het volgende artikel: Alternatieve toetsenborden in iOS 8: pas op met volledige toegang.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2015, 11:44
Categorie Apps
Onderwerpen swype, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.