MacBook Pro 2018 teardown

Apple brengt fix uit voor performanceprobleem MacBook Pro 2018

Lost oververhittings-bug op

Apple heeft een bugfix-update uitgebracht voor de nieuwste MacBook Pro's. Dit lost een probleem op waarbij de performance van de laptops buitensporig werd vertraagd om oververhitting te voorkomen.

De update MacOS High Sierra 10.13.6 Supplemental Update geldt voor alle modellen, maar is met name bedoeld voor mensen die hun MacBook Pro 2018 zwaar gaan belasten. Vooral bij de duurdere modellen ging de kloksnelheid van de processor drastisch omlaag als mensen een zware toepassing gebruikten. Apple geeft aan:

Following extensive performance testing under numerous workloads, we’ve identified that there is a missing digital key in the firmware that impacts the thermal management system and could drive clock speeds down under heavy thermal loads on the new MacBook Pro. A bug fix is included in today’s macOS High Sierra 10.13.6 Supplemental Update and is recommended. We apologize to any customer who has experienced less than optimal performance on their new systems.


De directe link naar de update vind je hier.

De afgelopen dagen klaagden meerdere reviewers over merkbare performanceproblemen omdat de processor werd afgeremd, bijvoorbeeld als je in Final Cut Pro X iets probeerde te exporteren. Apple geeft nu aan dat er een bug is ontdekt die onafhankelijk is van de app die je gebruikt. Het doet zich voor bij intense belasting, onafhankelijk welke uitvoering van de MacBook Pro 2018 jehebt. Alle bezitters van een dergelijke MacBook krijgen dan ook het advies om de update te installeren.

Apple heeft intern getest met Premiere Pro om de zware belasting van de MacBooks te testen en zegt dat de update van vandaag het euvel verhelpt.

Het balletje kwam aan het rollen toen youtuber Dave Lee een video online zette, waarin hij liet zien dat de 15-inch MacBook Pro met i9 niet de beloofde kloksnelheid van 2,9GHz kon vasthouden tijdens het renderen van een video. Hij gebruikte daarbij Premiere Pro. De vorige generatie 15-inch MacBook Pro met i7-processor voerde de taak zelfs iets sneller uit. Nu zegt Apple dat het om een bug gaat, die niet alleen de 15-inch MacBook Pro met i9 trof, maar ook de modellen met Core i5 en i7. Daaronder valt ook de 13-inch MacBook Pro met Touch Bar.

Bij dunne laptops kan er altijd wel wat afname van performance optreden, om oververhitting te voorkomen. Maar de performance-afname die Lee merkte vond hij onacceptabel. Als gevolg daarvan dreigden sommige klanten hun bestelde MacBook te retourneren. Apple zou met Lee hebben overlegd om het probleem nu op te lossen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2018, 19:24
Bron Bron MacRumors
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macbook pro, performance
Device MacBook Pro

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (13- en 16-inch) en verschillende kleuren en specificaties. Er zijn momenteel drie lijnen: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip (eind 2020), de high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip (voorjaar 2020) en de 16-inch MacBook Pro met Intel-chip (eind 2019). De MacBook Pro is ook kenmerkend vanwege de Touch Bar. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.