Harry Potter programmeerkit

Met de Harry Potter-toverstok leer je kinderen programmeren

Leren programmeren is enorm nuttig voor kinderen van nu. Maar krijg ze maar eens zover om ook daadwerkelijk het bij vlagen erg ingewikkelde werk op zich te nemen. Spelletjes kunnen daarbij helpen, waaronder de nieuwe Harry Potter Kano Coding Kit.
Jim Pedd - · Laatst bijgewerkt:

De Harry Potter Kano Coding Kit is ontwikkeld voor kinderen die nog moeten leren programmeren. Om ze te stimuleren dat ook daadwerkelijk te doen, kan je allerlei geinige dingen bedenken. De ontwikkelaars van de Kano Coding Kit bedachten dat de populariteit van de boeken rond tovenaar Harry Potter wel eens een goede zet zou zijn.

Programmeren als Harry Potter

Als je nooit verwacht had dat ook tovenaar Harry Potter kan programmeren, dan heb je je danig vergist. Deze Coding Kit bestaat enerzijds uit een fysieke toverstok en anderzijds uit een app voor iOS en je Mac, waarmee je kinderen kunnen leren programmeren. Allereerst moeten ze zelf hun toverstok in elkaar zetten.

Dat doen ze met behulp van een uitgebreide handleiding, die ook precies vertelt wat alle onderdelen van de toverstok precies doen. Zo leren ze dus ook meteen alles over een printplaat en hoe dat werkt en wat de verschillende onderdelen die erop gesoldeerd zijn doen.

Zwaaien met een toverstok
Als de kids de toverstok eenmaal in elkaar hebben zitten, kunnen ze die gebruiken om te programmeren. In de toverstok zitten namelijk onder meer een gyroscoop en een versnellingsmeter. Daarmee kunnen de kinderen op het scherm van hun Mac of iPad te wijzen. Zo kunnen ze aangeven wat de toverstok allemaal moet doen.

Kano Harry Potter programmeerkit

Er zijn meer dan zeventig uitdagingen aan de app toegevoegd, zodat kinderen behoorlijk lang vooruit kunnen. Leuk is dat de kit het ook mogelijk maakt om de toverstok helemaal te personaliseren, zodat kinderen ook echt het gevoel krijgen dat het hun eigen toverstok is.

De Harry Potter Kano Coding Kit is alvast online te bestellen via Kano.me en zal vanaf 1 oktober wereldwijd verkrijgbaar zijn. Hij kost 99,99 euro. Te duur? Er zijn ook gratis programmeerapps voor kinderen waarmee ze tijdens de zomervakantie aan de slag kunnen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2018, 11:48
Categorie Accessoires
Onderwerpen harry potter, programmeren
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.