Fitbit appstore

Fitbit’s smartwatch verschijnt najaar 2017, eerste specificaties gelekt

Fitbit loopt vertraging op met de gps-smartwatch die ze aan het ontwikkelen zijn. Tegelijk zijn al de eerste specs gelekt, zoals waterproof, aluminium behuizing en verwisselbare bandjes.

Fitbit is na de overname van Pebble druk bezig met een eigen gps-smartwatch. Door productieproblemen moet het horloge waarschijnlijk worden uitgesteld tot komend najaar, hetzelfde moment dat de Apple Watch 3 wordt verwacht. Daarbij lijken ook al de eerste specificaties gelekt: GPS, waterproof, een kleurenscherm, een hartslagmeter en een ingebouwde muziekspeler met toegang tot de muziekdienst Pandora.

Fitbit appstore

Fitbit-smartwatch: gelekte specs

De Fitbit-smartwatch zou een scherm krijgen met een helderheid van 1000 nits (cd/m2). Ter vergelijking: de Apple Watch Series 2 heeft ook een helderheid van 1000 nits, maar bij de eerdere modellen bleef het steken op 500 nits. Bij de nieuwe iPad die net gereviewd is de maximale schermhelderheid ook 500 nits en dat is al uitzonderlijk voor een iPad. Bij eerdere iPads bleef de helderheid net onder de 400 nits steken. Het geeft wel aan hoe groot het verschil is. Als de Fitbit-smartwatch uiteindelijk op de markt komt, kun je het scherm in iedere geval goed aflezen in de buitenlucht.

‘Gps werkt niet’
Aanvankelijk zou Fitbit het nieuwe horloge in het voorjaar van 2017 uitbrengen, maar dat zal waarschijnlijk niet worden gehaald. Volgens bronnen van Yahoo Finance loopt het bedrijf tegen allerlei problemen aan. De antenne voor het gps-signaal zou niet goed werken en de waterdichtheid kan ook niet worden gegarandeerd. Verder zouden er productieproblemen zijn met de Bluetooth-oordoppen die Fitbit aan het ontwikkelen is. “In een van de definitieve prototypes werkte gps niet omdat de antenne niet op de juiste plek zat”, aldus een bron. “Ze moesten terug naar de tekentafel om het product opnieuw te ontwerpen, zodat er een sterk gps-signaal is.” Het is mogelijk dat de Fitbit-smartwatch niet waterproof wordt, zodat je er niet mee kunt zwemmen. Met de Fitbit Flex 2 (en de Apple Watch Series 2) kan dat wel. “Ongeacht of Fitbit het waterproof kan maken, denk ik dat ze het horloge later dit jaar pas kunnen uitbrengen”, volgens de insider.

Smartwatch met lange batterijduur
De afgelopen maanden heeft Fitbit meerdere bedrijven opgekocht, waaronder Pebble, Coin en Vector. Alles wijst erop dat Fitbit van plan is om eigen smartwatches te ontwikkelen. Op basis van uitspraken van topman James Park kunnen we ook al raden welke eigenschappen zo’n horloge moet hebben. Hij vertelde dat er nog geen smartwatch is die een lange batterijduur combineert met ‘algemene doelen, functionaliteit, gezondheid en fitness, en industrieel design’. De Fitbit Blaze is vooral een fitnesstracker, geen smartwatch. Door de overname van Coin zou Fitbit ook een betaalfunctie in het horloge willen stoppen, vergelijkbaar met Apple Pay. Daarnaast wordt gewerkt aan een eigen softwarewinkel à la Pebble.

De batterijduur van Fitbit’s smartwatch zal rond de vier dagen liggen. Het horloge krijgt een aluminium unibody behuizing met verwisselbare bandjes. Qua uiterlijk lijkt het horloge op de Blaze, zo blijkt uit een presentatie die Fitbit aan retailpartners heeft gegeven. De prijs zal zo rond de 300 dollar liggen, hoger dan eerdere accessoires van Fitbit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2017, 11:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen fitbit, gps, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.