Films in de Nederlandse iTunes Store verkrijgbaar

Het lijkt via een omweg al mogelijk te zijn om films te huren via iTunes in Nederland. Ook is het mogelijk om deze films op je iPhone, iPad en zelfs iPad te bekijken, huren en kopen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Film gehuurd? Een aantal aanraders springen dan in beeld.In onder andere de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk is het al enige tijd mogelijk om films en series te kopen en huren via de iTunes Store. In Nederland is de mogelijkheid tot op heden nog niet geïntroduceerd. Wie echter via een omweg de iTunes Store benadert, kan nu al met een Nederlands account een select aantal films huren en kopen. Waarom de mogelijkheid nu al bestaat is nog niet duidelijk: een officiële aankondiging heeft Apple nog niet gemaakt.

Wanneer je op een iTunes link van een bepaalde film drukt word je zoals gebruikelijk naar een webversie van de winkelpagina gebracht. Deze is nu alleen grotendeels in het Nederlands. Alleen de beschrijvingen van films zelf zijn nog in het Engels geschreven.

Druk je op de ‘Bekijk in iTunes’-knop, dan opent dezelfde pagina zoals verwacht in het programma. Dit werkt zowel in de browser van je pc of Mac als op je iPhone. Hierbij word je echter niet, zoals eerder het geval was, naar de Amerikaanse iTunes Store geleid. Ook het huren van een film lijkt geen probleem te zijn: er wordt enkel om bevestiging gevraagd, via een vreemd genoeg deels Franse pop-up. Dit zou er op kunnen wijzen dat er op het moment nog met de functionaliteit getest wordt. Eenmaal gehuurd speelt de film zichzelf gewoon af, zoals hij dit ook zou doen in de Amerikaanse iTunes Store.

In iTunes bevindt zich nog geen ‘Films’-kopje om andere films te bekijken, maar wanneer je op ditzelfde woord linksbovenin de zojuist geopende productpagina drukt kom je terecht op een ouderwets overzichtsscherm. Hier staat al een klein aantal films, maar bij slechts een nog kleiner aantal staat een verkoopprijs vermeld. Je kunt vanaf hier ook niet naar een uitgebreide pagina: wanneer je een film selecteert speelt er enkel een trailer af. Met een ‘koop’-knop rechts kun je ze wel aanschaffen.

Volgens een tipgever is het ook mogelijk om de Films via een Apple TV 2G te bekijken en zelfs te huren. Deze functie was tot op heden volledig verborgen in Apple’s mediacenter voor Nederlandse gebruikers. Wilde je dit doen, dan had je een Amerikaanse account nodig.

Dit zijn niet de eerste films die hier in Nederland verschijnen: in maart was een film over The Beatles de eerste die in Nederland via de iTunes Store gehuurd kon worden. Over het nieuwe assortiment heeft Apple echter geen aankondiging verstuurd. Hoe lang deze films al via deze omweg te huren zijn is daarom ook niet duidelijk.

Via deze directe link kom je op de Nederlandse film-overzichtspagina in iTunes.

Tipgevers: Roger, Klaas, Nando, Roy.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2011, 22:10
Categorieën Diensten, iDevices, Mac & macOS
Onderwerpen huren, itunes, kopen, video

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.