Rechtszaak Apple FBI

Rechtszaak over privacybeleid iPhone verworpen door Amerikaanse rechter

Een rechtszaak tegen Apple wegens het verschaffen van informatie aan adverteerders is verworpen. Er was onvoldoende substantie in de aanklacht meegenomen om de zaak van de grond te krijgen.

Rechtszaak AppleEen bundel aan rechtszaken tegen Apple en acht andere bedrijven is vandaag verworpen door de federale rechter in het Amerikaanse San Jose. De aanklagers hebben bezwaar op de manier waarop Apple adverteerders informatie over mobiele gebruikers laat vergaren zonder toestemming van de gebruiker in kwestie. De aanklagers hadden te weinig details en bewijs met de zaak meegeleverd, waardoor er volgens de rechter geen reden is om hem voort te zetten.

Apple heeft een platform ontworpen waarmee de verdedigers en nu nog afwezige app-ontwikelaars mogelijk op schadelijke wijze kunnen handelen.

De rechtszaak zou vooral draaien om bovenstaande specifieke claim. Een uitspraak die volgens rechter Lucy Koh te speculatief is om een gehele zaak op te berusten.

Hoewel de zaak werd verworpen, bestaat er alsnog een kans dat er nieuw leven in wordt geblazen. De aanklagers krijgen zestig dagen om meer informatie aan te leveren die de zaak alsnog behandelbaar zou kunnen maken. Lukt dit niet, dan wordt hij definitief van tafel geveegd. De volledige verwerping van de rechter is gedocumenteerd op de website van de rechtszaal.

Niet alleen Apple zou voor de zaak naar voren worden geroepen. Ook Admob, Flurry, Mobclix, Pinch Media, Trafficmarketplace.com, Milennial Media, AdMarvel en Quattro Wireless werden in de aanklacht aangewezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2011, 14:00
Categorie Apple
Onderwerpen privacy, reclame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.