Officieel: Apple introduceert nieuwe iPhone op 4 oktober

Apple zal de iPhone 5 officieel op 4 oktober gaan aankondigen. De persuitnodigingen met de veelzeggende titel 'Let's Talk iPhone' zijn verstuurd. Het evenement is ingepland voor 4 oktober 2011 om 19:00 uur Nederlandse tijd. iPhoneclub zal dan uiteraard live verslag doen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5 media-event op 4 oktoberApple heeft zojuist uitnodigingen naar de media verstuurd voor het media-event dat op dinsdag 4 oktober zal plaatsvinden. Op de uitnodiging valt “Let’s talk iPhone” te lezen, dus het ligt voor de hand dat Apple hier de nieuwe iPhone zal introduceren. Geheel in overeenstemming met de berichten van afgelopen weekend zal het evenement plaatsvinden op Apple’s hoofdkantoor in Cupertino. Het begint om 19:00 uur Nederlandse tijd. Het is nog niet duidelijk of er een live-videostream zal zijn.

Uit de uitnodiging zelf valt verder niet op te maken om hoeveel iPhones het zal gaan, alhoewel Apple wel in enkelvoud spreekt en de “1” op het telefoonicoon nogal prominent aanwezig is. Naar verwachting speelt ook iOS 5 een belangrijke rol. Gisteren kon je al op iPhoneclub lezen dat een nieuwe functie van iOS 5, de zogenaamde spraakgestuurde Assistant, een belangrijke rol in de presentatie zal gaan spelen. Het gedeelte “Let’s talk” op de uitnodiging zou mogelijk een klein tipje van de sluier kunnen zijn dat daar naar verwijst. De nieuwe dienst, die specifiek voor de nieuwe iPhone bedoeld zou zijn, wordt door insiders omschreven als de functie “die het verschil zal maken”.

Het ligt tevens voor de hand dat Apple tijdens het media-event bekendmaakt wanneer de gratis iOS 5-update voor bestaande iOS-gebruikers beschikbaar komt. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de update dezelfde dag al wordt uitgebracht, omdat er tot nog toe geen definitieve versie (GM) aan ontwikkelaars is vrijgegeven. Als we de meest recente geruchten mogen geloven zou iOS 5 op woensdag 12 oktober uitgebracht kunnen worden.

Vrijdag 14 oktober is de datum die genoemd wordt waarop de nieuwe iPhone in de winkels ligt. Er wordt ook gesuggereerd dat Apple voor een gefaseerde uitrol heeft gekozen. Dit zou betekenen dat het toestel op 14 oktober in slechts enkele landen in de verkoop gaat. Dit zijn naar verluidt de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankijk, Duitsland en Japan, de grootste afzetmarkten van Apple. Wanneer de nieuwe iPhone in Nederland verkrijgbaar zal zijn is onduidelijk, maar dit zou dan nog wel tot eind oktober kunnen gaan duren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2011, 21:21
Categorie Round-up
Onderwerpen apple, evenement, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.