Gerucht: Facebook komt met Snapchat-concurrent ‘Slingshot’

Facebook werkt volgens de Financial Times aan de nieuwe app 'Slingshot', die met Snapchat moet gaan concurreren.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Snapchat berichten versturen bellenFacebook neemt de opkomst van Snapchat zeer serieus en werkt aan een eigen alternatief voor de populaire app, waarmee je video’s en foto’s kunt versturen die automatisch verdwijnen als ze zijn bekeken. Dat meldt de Financial Times zondag. Mark Zuckerberg zou persoonlijk toezien op het project dat intern ‘Slingshot’ genoemd wordt en op z’n vroegst deze maand geïntroduceerd zou kunnen worden.

Het gerucht komt op een bijzonder moment. Vorige week trok Facebook namelijk de stekker uit de app Poke waarmee je video’s met anderen kunt delen. Poke verscheen in 2012 in de App Store en sindsdien heeft Facebook er eigenlijk niet meer naar omgekeken. Zuckerberg noemde app zelfs ‘een lachertje’, dat in slechts 12 uur tijd zou zijn ontwikkeld. Slingshot zou daarentegen, volgens de Financial Times, een veel serieuzere poging zijn om Snapchat te beconcurreren. Volgens de krant wordt er al enkele maanden aan de app gewerkt en kenmerkt de persoonlijke betrokkenheid van de Facebook-CEO hoe belangrijk dit voor Facebook is.

Eind januari schreven we op iPhoneclub hoe het gebruik van Snapchat, sinds de doorbraak in Nederland een jaar eerder, sterk gegroeid was. Toen telde het sociale netwerk in Nederland 700.000 gebruikers. Uit een onderzoek onder jongeren van 12 tot 17 jaar, dat afgelopen donderdag verscheen, blijkt dat 38 procent de foto- en video-app inmiddels gebruikt. In de Verenigde Staten is Snapchat zelfs nog populairder. Uit cijfers van juli vorig jaar bleek dat 80 procent van de gebruikers uit de Verenigde Staten afkomstig is.

Begin 2014 schreef The Verge dat Facebook in 2014 meer losse mobiele apps zou willen uitbrengen. Er werd toen al enige tijd gesproken over Facebook’s nieuwsapp Paper, dat in februari in de Amerikaanse App Store verscheen. Enkele weken later werd de overname van WhatsApp bekendgemaakt. Wat bij WhatsApp wel lukte, lukte bij Snapchat niet. Facebook wilde Snapchat kopen voor 3 miljard dollar, maar die wees het bod af. Een los Snapchat-alternatief lijkt dan ook het enige alternatief.

Details over de nieuwe app Slingshot zijn op dit moment nog schaars. De verwachting is dat hetzelfde Creative Labs-team aangevoerd door de bekende ontwerper Mike Matas ook verantwoordelijk is voor Slingshot. Hij en zijn team ontwierpen en ontwikkelden eerder Facebook Paper. In dat geval krijgt Snapchat er een serieuze concurrent bij. Het lijkt overigens niet heel waarschijnlijk dat de nieuwe app ook daadwerkelijk Slingshot gaat heten. Die naam is in de App Store in handen van een app die zakelijk schermdelen tussen iOS, Android en desktop mogelijk maakt. Bij Paper speelde eerder dit jaar een soortgelijke situatie toen de populaire teken-app Paper by Fiftythree om een naamswijziging vroeg.

via The Verge

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:08
Onderwerpen facebook, slingshot, snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.