Facebook stickers gebruiken duim omlaag

Facebook-app krijgt stickers in de reacties

Facebook voor de iPhone en iPad laat je nu stickers plaatsen in reacties. Hoe plaats je ze... en blijven ze gratis?

Hoe lang nog tot de poëzieplaatjes? In Facebook kan je voortaan stickers plaatsen als reactie op een bericht. Stickers waren eerder alleen voorhanden in privéberichten in de aparte Facebook Messenger-app. Ze doen het zowel op de iPhone als iPad en de desktop. Zo kan je de Facebook stickers gebruiken.

Facebook stickers gebruiken

Facebook stickers gebruiken duim omlaagJe hoeft alleen maar op de smiley-knop rechts in het tekstvak te drukken om een sticker te vinden. Stickers die je recent hebt gebruikt, zie je terug onder de klok. Vergelijkbaar met de emoji die je in iOS kan activeren dus. Facebook bekijkt welke stickers je gebruikt op de website en zet die ook voor je klaar in de app op de iPhone. Andersom werkt het ook.

Jammer is dat je stickers alleen als aparte berichten kan plaatsen. Je kan ze zo niet als alternatief voor een smiley gebruiken: als je een sticker wilt gebruiken en iets wilt schrijven, heb je daar twee aparte reacties voor nodig.

Nu alleen gratis stickers in Facebook

Standaard heb je de beschikking over grote gele lachebekjes, maar met het winkelmandje installeer je meer stickerpakketten. Je hebt de keuze uit speciale Halloween-stickers, tekststickers en allerlei cartoons. Maar tussen het aanbod zitten ook al de eerste merken. Zo kan je stickers van Pixar, de Power Rangers, Candy Crush, Despicable Me 2 en Lego downloaden.

Facebook stickers gebruiken Despicable Me 2 Facebook stickers gebruiken pakket downloaden

Je kan alle stickers in de Facebook-app gratis downloaden, maar je kan je afvragen hoelang het duurt voordat er betaalde pakketten komen. Bij elke stickerdownload zie je nadrukkelijk ‘Gratis’ staan, wat erop wijst dat er ook andere prijzen kunnen aankomen. Bovendien zijn stickers een belangrijke bron van inkomsten voor Aziatische apps als chatapp LINE. Daarover kan je uitgebreid lezen in ons artikel waarin we uitleggen hoe chatapps geld verdienen en omgaan met privacy.

Leuke bonus trouwens: een van de stickerpakketten is een pakket Vind-ik-leuks met verschillende Facebookduimen. Daardoor kan je nu ook (eindelijk!) een duim omlaag geven aan een bericht.

Lees ook: Welke apps heeft Facebook op iOS?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2014, 13:13
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, sticker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.