Hyves brengt afscheidsupdate uit voor iPhone-app

Ooit Nederlands grootste sociale netwerk-site Hyves heeft de iPhone-app voorzien van een laatste update: Hyves uitzwaaien met smileys.

Hyves iPhone-app last goodbyeHyves heeft definitief de handdoek in de ring gegooid als ooit het grootste sociale netwerk van Nederland. Maar de applicatie verdwijnt nog niet geruisloos uit de App Store. Hyves heeft haar iPhone-app nog één keer voorzien van een update om het afscheid te beklinken. Je vindt er geen profielpagina’s meer, geen krabbels en gaat vergeefs opzoek naar respects. In de uitgeklede applicatie bekijk je alleen de bekende smileys op de volle grootte van je iPhone-scherm.


Om met de deur in huis te vallen: om de app zelf hoef je het niet te doen. Na een introscherm dat uitlegt wat de insteek is van de app, kan je de iPhone alleen nog maar schudden om het beeld te verversen. Dan komt een van de andere smileys van Hyves in beeld, begeleid door de schrijfcode waarmee je hem invoerde eronder groot vermeld. De afbeelding is zo groot en zo pixelig dat je hem van ver kan herkennen. Met een tik op het scherm kan je hem delen via sms, e-mail, AirDrop en… Twitter en Facebook. Het motto? Hyves uitzwaaien met je favoriete smileys.

Hyves iPhone-app uitzwaaien Hyves iPhone-app byebye smiley

Hyves op iPhone

Het sociale netwerk van Raymond Spanjar, Koen Kam en Floris Rost van Tonningen introduceerde een eigen iPhone-app in december 2008, toen 4 jaar na het opzetten van de website. De laatste grote update dateert van juni 2012, al lang nadat Telegraaf Media Group Hyves had overgenomen en we een beetje met ongeloof overnamen dat het netwerk ‘nog altijd 1 miljoen bezoekers per dag’ trekt. In die update werd het uiterlijk van de pagina’s onder handen genomen, maar gebruikers klaagden dat de app na de update juist veel trager en onhandiger was geworden. De laatste echt nieuwe functie werd geïntroduceerd in november 2011, toen het mogelijk werd voetbalstanden te voorspellen tegen vrienden.

Hyves heeft het als sociaal netwerk vijf jaar volgehouden op de iPhone, van december 2008 tot december 2013. Het is niet bekend hoe de doorstart van de website – een spelletjessite met gebruikersprofielen – eruit zal zien op iOS.

Downloaden: Hyves (gratis, universeel, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.