pyramid-solitaire-saga-icoon-groot

Pyramid Solitaire Saga van Candy Crush-makers bestormt hitlijsten

Candy Crush Saga-maker King heeft een nieuwe, potentiële hit in de App Store. Pyramid Solitaire Saga beklimt sinds vorige week de hitlijsten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Pyramid Solitaire SagaCandy Crush Saga-ontwikkelaar King bracht begin deze maand het nieuwe puzzelspel Pyramid Solitaire Saga uit, maar pas afgelopen week begon de game de ranglijsten van de App Store te beklimmen. Wordt dit de volgende grote klapper van King? Zo ja, dan lijkt de ontwikkelaar een ijzersterke grip te hebben op de App Store. In de tussentijd staat Bubble Witch Saga 2 namelijk ook al tijdenlang bovenaan de App Store-hitlijsten.

De groei van Pyramid Solitaire Saga is spectaculair te noemen. Op 13 juli stond het spel nog op de 470e plek volgens data van App Annie. Twee dagen later stond het spel ineens op de 36e positie. Sindsdien blijft het spel rond de 40e plek hangen. Vermoedelijk is deze forse groei te danken aan advertenties van ontwikkelaar King. Hoewel King niet meer in eigen games adverteert, heeft de ontwikkelaar aardig wat stootkracht op bijvoorbeeld Facebook.

Pyramid Solitaire Saga App Annie

Pyramid Solitaire Saga

Pyramid Solitaire Saga 2We snappen het trucje van King inmiddels wel: ze pakken een bekend spelprincipe en gieten het in een eigen freemium-variant. Met Pyramid Solitaire Saga is het befaamde kaartspel Patience (Solitaire) aan de beurt, maar ditmaal gaat de ontwikkelaar een stapje verder. Patience is van zichzelf namelijk een vrij simpel en eenzijdig kaartspel, wat zich niet zomaar leent voor een diepgravende, gratis game voor de iPhone en iPad. King heeft daarom ontzettend veel extra’s aan het spel toegevoegd. Je moet kleinere, specifieke puzzels oplossen en kunt boosters inzetten om een puzzel te vergemakkelijken. Die boosters moeten King geld opleveren: je koopt ze met goud, dat je weer via in-app aankopen kunt aanschaffen. Uiteraard spring je weer van level naar level, zoals we van King’s games gewend zijn.

Pyramid Solitaire Saga maakt het vertrouwde kaartspel een stuk gevarieerder. Bovendien ziet het spelletje er een stuk strakker uit dan bijvoorbeeld het geroemde Patience dat al jarenlang in Windows te vinden is. Pyramid Solitaire Saga slaagt daar niet als enige in: Fairway Solitaire was een paar jaar terug al een verdraaid leuk alternatief voor Patience.

Pluspunten

  • Leuke extra's toegevoegd aan bekend spel

Minpunten

  • Deze game moet inkomsten voor King genereren en dat merk je

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2014, 16:52
Categorie Games
Onderwerpen candy crush saga, solitaire

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.