Facebook Surround 360 camera

Facebook’s videoplannen: selfie-kit, videohub en Surround 360

Facebook heeft een selfie-kit gemaakt voor profielvideo's, gaat een Periscope-achtige videohub beginnen en heeft een dure Surround 360-camera.

Facebook heeft nieuwe tools aangekondigd voor profielvideo’s. Met de Profile Expression Kit kun je straks vanuit nog meer apps een profielvideo voor Facebook maken. Deze apps kunnen bijvoorbeeld bijzondere filters bevatten, die je elders niet vindt.

Facebook Profile Expression Kit

Door de Profile Expression Kit beschikbaar te stellen aan externe ontwikkelaars kan Facebook wat makkelijker een stap terug doen. Voor extra functies moet je bij third party-apps zijn; Facebook hoeft het zelf niet allemaal te ontwikkelen. Vooral bij bijzondere gebeurtenissen, zoals rampen en concerten kunnen externe ontwikkelaars makkelijker erop inspelen.

Facebook selfie-kit: deze apps doen mee

Profielvideo’s zijn sinds een paar weken beschikbaar in de iOS-app. Momenteel doen er zes partners mee, namelijk Vine, MSQRD, Cinemagraph, Boomerang en Beautyplus, maar dat aantal zal de komende tijd wel groeien.

Facebook aast op Periscope-publiek

Facebook kondigde ook een live videohub aan, die binnen Facebook beschikbaar komt. Daarmee kun je live streamen binnen Facebook. De functie komt prominent in je Nieuwsfeed te staan. Bij Periscope kun je livestreamen binnen Twitter, bij Facebook kun je livestreamen binnen de Facebook-app. Met de eveneens beschikbaar gestelde open API kunnen ontwikkelaars meteen aan de slag. Het houdt in dat je vanuit andere apps straks kunt livestreamen naar Facebook.

Deze functies zijn vooral bedoeld voor bekende artiesten, professionele nieuwsorganisaties en andere partijen met een massapubliek. Volgens CEO Mark Zuckerberg heeft een live video meer impact voor artiesten dan een traditioneel tv-optreden. Ze verdienen geld met reclamebanners die Facebook bij de video’s gaat vertonen.

Facebook Surround 360 camera

Facebook 360-camera

Over video gesproken: Facebook heeft ook een indrukwekkende ‘Surround 360’-camera aangekondigd, die 360 gradenvideo’s in een 8K-resolutie kan schieten. De camera kost $30.000 en bevat 17 cameralenzen. Bijzonder is dat er minimale nabewerking nodig is. De onderdelen zijn later dit jaar te bestellen. Het hardware-ontwerp en de algoritmes om video’s te stitchen gaat Facebook komende zomer op GitHub-plaatsen, zodat je meteen aan de slag kunt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 april 2016 om 23:07
Onderwerp
Categorie
Diensten
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.