Facebook On This Day

Facebook introduceert ‘On This Day’ met oude berichten

Facebook's iOS-app toont met 'On This Day' nu oude berichten in je tijdlijn, die je met vrienden opnieuw kunt gaan delen.

Facebook On This DayFacebook gaat aan app-gebruikers voortaan berichten laten zien die ze een paar jaar geleden hebben geplaatst. Met een druk op de knop kun je dit bericht vervolgens opnieuw in je tijdlijn zetten, zodat je jouw nostalgietrip met al je vrienden deelt. De nieuwe ‘On This Day’-functie van Facebook lijkt erg op de app Timehop, die hetzelfde doet met berichten op Twitter, Facebook, Instagram en Foursquare.

De oudere berichten zullen willekeurig in je tijdlijn verschijnen. Je kunt volgens Facebook ook vanuit de app zoeken naar de woorden ‘on this day’ om het bericht te vinden, of in je browser de pagina facebook.com/onthisday bezoeken. Facebook is de nieuwe functie geleidelijk aan het uitrollen: zelf konden we hem op het moment van schrijven nog niet gebruiken.

Facebook On This Day 2

On This Day is de zoveelste nieuwe Facebook-functie die is geïnspireerd door bestaande diensten. Facebook staat er om bekend vaak nieuwe apps uit te brengen die qua functionaliteit sterk lijken op de concurrentie. Zo is Facebook’s Slingshot een concurrent voor Snapchat en concurreert Instagram Layout met veel bestaande collage-apps. Facebook at Work moest een alternatief worden voor chatdiensten zoals Slack.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2015, 8:53
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.